Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 20:52

Siti skuplja talente iz celog sveta: Za godinu dana 50.000.000 na tinejdžere, dominacija Srba i Brazilaca

Metinjo iz Fluminensea najnovije pojačanje od 5.000.000 evra

Istresa Mančester siti džakove novca na dovođenje zvezda i proverenih fudbalera, ali se poslednjih godina ne libi da ulože ozbiljan novac i u supertalentovane momke koje tek čeka fudbalska afirmacija. Hvala Bogu, Siti grupa ima razgranatu fudbalsku mrežu sopstvenih filijala širom sveta (Melburn siti, Njujork siti, Gvajakil siti, Bolivar, Troa...) tako da mahom tinejdžerima neće zafaliti prostora za kaljenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Građani imaju plan da u narednim godinama na najveću fudbalsku pozorniocu lansiraju i unovče dobar deo talenata za koji su prethodnih godina izdvajali desetine miliona evra. Krajem oktobra prošle godine ugovor sa sada već novim šampionom Engleske potpisao je Partizanov Filip Stevanović, pre manje od mesec dana istu stvar je učinio Brazilac Kaiki, a stopama kolege iz Fluminensea krenuće vezista Metinjo, Brazilac koji vuče korene iz Demokratske Republike Kongo.

Još jedan tinejdžer za kojeg će biti izdvojena nezanemarljiva suma novca. Piše dobro obavešteni transfer guru Fabricio Romano da je 18-godišnjkak dogovorio lične uslove sa Građanima, u čije će redove stići 2022. godine, a odmah potom se preseliti u francusku Trou, deo pomenute Siti grupe. Na konto obeštećenje Fluzau bi trebalo da pripadne 5.000.000 evra, ne računajući bonuse koji će biti uključeni u posao. Dakle, za oko mesec dana Siti će sa brazilskim klubom završiti dva posla ukupne vrednosti 15.000.000 evra, budući da je za Kaikija bez bonusa izdvojeno celih 10.000.000. Iako će engleski velikan za Metinja izdvojiti duplo manje novca u odnosu na Kaikija, vezista predstavlja možda i veći rizik jer još nije upisao nastup za seniorski tim Fluminensea, dok je "novi Nejmar", kako u Brazilu oslovljavaju Kaikija imao 13 mečeva u seniorskoj konkurenciji da pokaže da bi za nekoliko godina mogao da zapali Evropu (tri gola i dve asistencije).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Svako veće ulaganje u tinejdžere predstavlja rizik, a Siti ima finansijsku podlogu da kupuje neproverene proizvode. Dovoljno je da pogodi u centar sa jednim. Samo je prošlog leta je za plejadu momaka prosečne starosti manje od 19 godina u sastavu Pablo Moreno, Filip Stevanović, Nauel Bustos, Dijego Rosa, Jan Kouto, Isa Kabore uložio 39.500.000, sa Kaikijem koji je zvanično transfer za sezonu 2021/22, gotovo 50.000.000 evra. Španac, Srbin, Argentinac, tri Brazilca i fudbaler Burkine Faso doveden iz Beligije.Politika baštinjenja talenata iz svih krajeva sveta živi već par godina, ali su Stiju očigledno zanimljivi momci velikih fudbalskih potencijala iz Srbije. Sa tom etiketom u poslednjih godinu i po dana došla su četvorica fudbalera.

Braća Luka i ivan Ilić dovedna su iz Crvene zvezde uz obeštećenje od 5.000.000 evra (po 2.500.000 svaki), usledilo je dovođenje Slobodana Tedića iz Čukaričkog kojem je pripalo 3.000.000 evra, a onda i bomba u vidu transfera Filipa Stevanovića. Dete Partizana ostaje u humskoj do kraja sezone, Tedić je automatski prekomandovan na pozajmicu u Zvole koja takođe ističe za mesec dana. Jednogodišnji izlet u Tventeu ističe i Luki Iliću, kao i njegovom bratu blizancu u Veroni, ali su zbog Ivanovih sjajnih igara u gradu Romea i Julije sve glasnije priče da će ga žuto-plavi otkupiti.

U ovom trenutku u timu novopromovisanog šampiona Engleske nema prostora ni za jednog od pomenutih fudbalera, ali ne ulažu Građani u mladost uzalud novac koji premašuje godišnje transfer budžete mnogih klubova kako Liga petice. O ostalima da ne pričamo. Na nekima će u narednim godinama sigurno uspeti da zaradi, a već za koji mesec biće jasnije kakve planove ima sa mladom gardom iz Srbije i hoće li recimo Filip Stevanović moći da konkuriše za sastav Pepa Gvardiole ili će ga Španac negde poslati po porciju iskustva.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.