Siti protiv svih, šta može Jokan sa pojačanjima od 120M€?

Izvor: Press, 10.Avg.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti protiv svih, šta može Jokan sa pojačanjima od 120M€?

Ko će u Ligu šampiona, ko će u Čempionšip, koji igrači će "dominirati", ko će razočarati, koji menadžer će prvi da "leti" – pitanja su koja zvuče znatno teže od onog glavnog – ko će biti novi šampion Premijer lige?
Foto:b92
Prošlo je 88 dana od poslednjih utakmica u Premijeršipu, a novu sezonu otvara okršaj između jednog od glavnih pretendenata na titulu Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << junajteda i ne tako davnog šampiona Lestera.

Nova sezona u PL predstavlja početak nove ere engleskog fudbala jer prvi put ekipe u sezonu ulaze kompletirane, neće biti naknadnih pojačanja u naredne dve nedelje jer je prelazni rok završen u četvrtak u 18 časova, za razliku od prethodnih godina kada je trajao do poslednjeg dana avgusta ili 1. septembra u ponoć.

To je nateralo sve ekipe da već tokom jula ili početkom avgusta dovedu šta su planirali, ali je bio i svojevrsni "pucanj u sopstveno stopalo" za Engleze jer su svesni činjenice da Ostrvljani moraju što pre da kupuju, klubovi iz drugih zemalja značajno podigli cenu svojih najboljih igrača.

To je dovelo do obaranja rekorda za transfer golmana, i to čak dva u roku od nekoliko nedelja, te ogromne sume koju su morali da izdvoje uslovno rečeno "manji" klubovi poput Fulama koji je potrošio oko 120 miliona evra.

Takođe, nije bilo nekih spektakularnih transfera poput onog Pola Pogbe iz leta 2016, ali ne treba potceniti poslove koje su pravili Čelsi, Liverpul, Siti i Junajted, pre svih.
Ko će biti šampion?
Foto: Getty images




Počinje Premijer liga! Na Old Trafordu gostuje Lester, a kvota na keca je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted Lester.
   
   
   
Koliko je teško proceniti ko će osvojiti titulu prvaka Engleske pokazao je Lester pre nekoliko godina, ali s obzirom na prethodnu sezonu i ono što se dešavalo protekla tri meseca, skoro je jedinstven stav da će bilo ko teško skinuti sa trona Mančester siti.

Kladionice kao glavnog rivala "mašineriji" Pepa Gvardiole vide značajno pojačani Liverpul Jirgena Klopa, a drugi "izazivač" bi trebalo da bude gradski rival Junajted, iako Žoze Murinjo nije dobio sva pojačanja koja je želeo, a uz to ulazi u svoju čuvenu "treću sezonu" na klupi "Crvenih đavola", kada po pravilu dobija otkaz.

Iz senke bi trebalo da vreba londonski trio – Čelsi, Totenhem i Arsenal koji bi mogli svakako da iskoče u prvi plan, ali je i dalje nejasno šta i koliko oni mogu.

Čelsi i Arsenal zbog promena menadžera, a Spursi iz jednostavne činjenice da nisu doveli nijednog novog igrača (prvi u istoriji PL otkako postoji letnji prelazni rok) već se uzdaju u uigranost i homogenost ekipe koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu, doduše 23 boda iza šampiona.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Manchester United

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Gvardiola besan na savez: "Vi ga nikada niste ni gledali!" (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2018

Nije mogao da registruje Brazilca...Mančester siti je ove sezone kupio samo jednog igrača za kojeg se može smatrati da je akvizicija za prvi tim "Građana", u pitanju je Rijad Marez...Kako mu je ostalo još jedno mesto u registraciji igrača za Premijer ligu, odlučio se za Brazilca Daglasa Luiza...Talentovani...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.