Sinančević bez medalje, sedmo mesto na Olimpijskim igrama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 04:22

Sinančević bez medalje, sedmo mesto na Olimpijskim igrama

Srpski bacač kugle Armin Sinančević nije uspeo da osvoji medalju u finalu bacanja kugle.

Sinančević je već u prvoj seriji izbacio svoj najbolji hitac od 20.89 metara.

Ipak, to je bilo daleko od neophodnog za najsjajnije odličje, Gotovo dva i po metra daleko.

Sjajno je bacao Rajan Krauzer koji je čak šest puta oborio olimpijski rekord iz Rija koji je upravo on postavio.

Ne samo to, nego ga je oborio i njegov sunarodnik Džo Kovač i to dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puta.

Treće mesto zauzelo je takmičar sa Novog Zelanda Tomas Volš koji je takođe bacao preko 22 metra.

Što se tiče našeg takmičara, on je u preostalih pet pokušaja napravio četiri prestupa dok je u četvrtoj seriji izbacio kuglu 20.44 metra daleko.

Daleko od njegovog ličnog rekorda od 21.88 što mu svakako ne bi bilo dovoljno za medalju.

Drugi rezultat svih vremena!

Kakav nastup Brajana Krauzera. U svim serijama je oborio olimpijski rekord iz Rija, Ipak, prava poslastica nastupila je u šestoj seriji kada je izbacio hitac od 23.30, što je drugi najbolji rezultat svih vremena.

Kanađanin postavio olimpijski rekord u desetoboju

Kanadski takmičar u desetoboju Demijen Vorner postavio je rekord u trci na 110 metara sa preponama. Pomenutu distancu istrčao je za 13.46.

Time je prestignut rekord postavljen 1996 u Atlanti, ali ne treba da čudi s obzirom na to da je Verner vlasnik svetskog rekorda na 110 metara kada je desetoboj u pitanju – 13.36.

On je iza sebe ostavio Amerikanca Zakarija Ziemeka koji je trčao 14.51 i Estonca Johanesa Erma koji je ostvario rezultat od 14.55.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.