Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 17:32

Simone dobio Filipa, briljantni SMS probudio Ćira posle dva meseca, sedam golova na Olimpiku (VIDEO)

Mihina vojska se raspucala protiv Specije, Nebeskoplavi umalo prokockali tri gola prednosti

Mnogi su pred start nedeljnog programa u Seriji A verovali da će najveća akcija biti u Bergamu gde su direktan okršaj za Ligu šampiona igrali Atalanta i Juventus, a zapravo su pravu kišu golova donela preostala dva susreta!

Dok je u Bergamu Atalanta slavila sa 1:0 posle golova Ruslana Malinovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u samoj završnici, na Olimpiku Lacio je nadigrao Benevento u okršaju braće Inzagi rezultatom 5:3 (3:1) uz pravu dramu, dva poklon gola gostiju i majstoriju Sergeja Milinković Savića kojom je razigrao pomalo zaboravljenog Ćira Imobilea, dok je Bolonja Siniše Mihajlovića na svom stadionu Renato Dal’Ara razneo Speciju uz konačnih 4:1 (2:1).

Ako se neko posebno obradovao remiju bez golova u Lombardiji onda je to definitivno Lacio! Nebeskoplavi u poslednjih mesec dana ne igraju spektakularno, ali je i ovo dovoljno da se nađu u dobroj poziciji pred završnicu sezone i borbu za Ligu šampiona. Pet utakmica u Seriji A – pet recki! Posle Krotonea, Udinezea, Specije i Verone, Simone Inzagi može da se pohvali da je nadmudrio svog brata Filipa u utakmici koja na prvi pogled pokazuje da je Lacio bio jako dominantan protiv Beneventa, ali realnost je nešto drugačija. Od pet golova domaćina, dva su delo igrača Beneventa. Prvo je Fabio Depaoli na otvaranju utakmice zatresao svoju mrežu, da bi to na startu drugog poluvremena učinio i golman Veštica Lorenco Montipo.

U međuvremenu se izdešavalo je brdo toga što je utakmicu učinilo maksimalno interesantnom! Prvi gol posle više od dva meseca, odnosno dvanaest i po sati klupskog fudbala postigao je Ćiro Imobile! I to na asistenciju Sergeja Milinković Savića koji je majstorskim potezom “iz prve“ sasekao dve linije protivničke odbrane i protnuo italijanskog golgeteru loptu za njegov prvi gol još od onog minimalnog trijumfa nad Kaljarijem početkom februara. Sergej je ovim potezom stigao do jedanaeste asistencije u sezoni, desete u Seriji A.

Treći gol na utakmici delo je Hoakina Koree sa bele tačke u 36. minutu i tada je izgledalo da će ovo biti laka i ubedljiva pobeda rimskog kluba. Umesto toga umalo smo gledali pravu dramu na Olimpiku. Tračak nade gostima dao je Marko Sau u poslednjim trenucima prvog dela, što je samo najavilo ludo drugo poluvreme. Prvo je je Montipo ubacio loptu u mrežu posle velike greške za 4:1 Lacija, da bi Imobile nepunih deset minuta kasnije propustio šansu da psihički razbije protivnika jer je promašio jedanaesterac, što se umalo Laciju obilo o glavu. A evo i zašto...

Benevento je gotovo ni iz čega počeo da topi veliki zaostatak. Prvo je Nikolas Viola s bele tačke u 62. minutu opet probudio iskru nade, da bi nekoliko trenutaka kasnije Đanluka Lapadula rasplamsao vatru golom za 4:3! Srećom po Lacio pogodak je poništen posle reakcije VAR sistema zbog faula, ali to nije obeshrabrilo goste koji su nastavili da jurišaju ka golu Pepea Reine. Pravu dram u samu završnicu susreta uneo je Kamil Glik pogotkom na Violin centaršut uz pet minuta na satu, ali je Lacio na kraju ipak nekako preživeo. I to zahvaljujući golu Imobilea koji se tako iskupio za veliki promašaj s kreča...

USKORO OPŠIRNIJE...

SERIJA A - 31. KOLO

Subota

Krotone - Udineze 3:1 (0:1)

/Jankto 46, Gabijadini 73pen, Torzbi 82 - Lazović 13/

Krotone - Udineze 1:2 (0:1)

/Simi 68pen - De Paul 41, 74/

Sasuolo – Fiorentina 3:1 (0:1)

/Berardi 59 pen, 62 pen, Lopez 75 – Bonaventura 31/

Kaljari - Parma 4:3 (1:2)

/Pavoleti 39, Marin 66, Pereiro 90+1, Čeri 90+4 - Pecela 5, Kucka 31, Man 59/

Nedelja

Milan – Đenova 2:1 (1:1)

/Rebić 13, Skamaka 68 ag – Destro 37/

Atalanta – Juventus 1:0 (0:0)

/Malinovski 88/

Lacio – Benevento 5:3 (3:1)

/Depaoli 10ag, Imobile 20, 90+6Korea 36 penal, Montipo 48ag – Sau 45, Viola 63, Glik 85/

Bolonja – Specija 4:1 (2:1)

/Orsolini 12, Berou 18, Svanberg 54, 60 – Ismajli 34/

18.00: (3,20) Torino (3,40) Roma (2,25)

20.45: (2,75) Napoli (3,30) Inter (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Simone dobio Filipa, briljantni SMS probudio Ćira posle dva meseca, osam golova na Olimpiku (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021

Mihina vojska se raspucala protiv Specije, Nebeskoplavi umalo prokockali tri gola prednosti..Mnogi su pred start nedeljnog programa u Seriji A verovali da će najveća akcija biti u Bergamu gde su direktan okršaj za Ligu šampiona igrali Atalanta i Juventus, a zapravo su pravu kišu golova donela preostala...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.