Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 08:55

Silni Francuzi: Remili razbio Furiju u derbiju dana

Galski petlovi dobili Španiju sa 36:31 u četvrtom kolu Grupe A olimpijskog turnira za rukometaše. Prve pobede Brazila i Bahreina

Trilkolori u petoj brzini u Tokiju. Rukometaši Francuske zadržali su maksimalan učinak posle četiri kola u Grupi A olimpijskog turnira u japanskoj prestonici. Galski petlovi su u derbiju dobili evropskog šampiona Španiju sa 36:31 i kolo pre kraja stigli na korak do pol-pozicije pred četvrtfinale.

Sredinom prvog poluvremena četa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gijoma Žila se odlepila, stvorila prednost od četiri do pet pogodaka razlike koje je rutinski sačuvala do kraj meča. Blistao je levoruki bek Nedim Remili za koga golmani Španije nisu imali rešenja. Odlični su bili i bekovi Barselone Timoti N‘Gasan i Dika Mem. Furija je trgla na startu drugog poluvremana, raspucao se Aleks Dujšebajev, ali pobeda Trikolora nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

14.30: (2,55) Nemačka (8,00) Norveška (1,70)

As Pari Sen Žermena, od naredne godine igrač poljskog Vive Kjelce, Nedim Remili, postigao je devet golova za pobednički tim. Odlični su bili i Igo Deska sa sedam i Nikola Turnat sa četiri pogodaka, dok su su tri puta mrežu Španaca zatresli Luk Abalo, Dika Mem, Kentin Mae i Timoti N‘Gasan. Veteran Nikola Karabatić se nije upisao u listu strelaca. U redovima čete Đordija Ribere desni bek Aleks Dujšebajev i Aleks Gomez su bilinajefikasniji sa po pet golova, dok je Danijel Sarmijento postigao četiri pogotka.

Brazilci su u južnoameričkom dvoboju pobedili Argentinu sa 25:23, ostvarili prvi trijumf na Olimpijskim igrama u Tokiju i zadržali šanse za narednu rundu. Gaučosima je ovo četvrti poraz i sigurno ostaju bez četvrtfinala. Silva sa sedam i Langaro sa pet pogodaka bili su najbolji u redovima Karioka. Kod Argentinaca Martinez je šest puta zatresao mrežu rivala.

12.30: (7,75) Portugalija (13,0) Danska (1,12)

Bahrein je takođe stigao do prvog trijumfa i to protiv domaćina Japana sa 32:30. Četa islandskog stručnjaka Dagura Sigurdsona je bez trijumfa i verovatno će s nulom da završi Oliimpijske igre na svom terenu.

OLIMPIJSKE IGRE ZA RUKOMETAŠE – 3. KOLO

Petak

GRUPA A

Argentina – Brazil 23:25 (7:14)

Francucka – Španija 36:31 (18:12)

14.30: (2,55) Nemačka (8,00) Norveška (1,70)

GRUPA B

Bahrein – Japan 32:30 (16:17)

09.15: (1,80) Švedska (8,00) Egipat (2,35)

12.30: (7,75) Portugalija (13,0) Danska (1,12)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.