Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 13:23

Šik i Levandovski oči u oči: Bajern obično pokazuje snagu posle šoka, Bajer nije naivan

Derbi 8. kola Bundeslige igra se danas na Baj areni

Kad se najmanje očekivalo, kad je šampion uhvatio strašan zalet - devet vezanih pobeda, 45 postignutih golova - i delovao nezaustavljivo, u Minhen je došao Ajntraht i slavio. Usled prvog poraza u sezoni možemo da konstatujemo kako Bajern derbi protiv Leverkuzena na Baj areni ne iščekuje u najboljoj atmosferi, ali isto tako stoji činjenica da baš posle takvih ili sličnih šokova Bavarci uspešno zbijaju redove i pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravu snagu. Zato bi danas Farmaceuti trebalo da se pričuvaju i imaju spremne analgetike. Mada, ne zna se kome će zatrebati, jer nije Bajer naivan (15.30).

Ovaj duel bi mogao da bude tačna definicija meča između dva najbolja tima u zemlji. Ne samo zato što su pre reprezentativne pauze Verkself i bavarski velikan bili na najbolja dva mesta na tabeli, već i zbog celokupnog koncepta igre, koji Bajer i Bajern predstavljaju od početka sezone. Ukratko, efikasan je, atraktivan za navijače, organizovan i pristojno ocenjen od strane fudbalskih stručnjaka.

15.30: (4,80) Leverkuzen (4,00) Bajern (1,75)

Leverkuzen ima isti broj bodova kao Bajern, u seriji je od pet trijumfa - na poslednja tri meča nije primio gol - i ima dvojicu super raspoloženih igrača - Patrika Šika i Florijana Virca. Ovaj drugi na svakoj utakmici na kojoj je igrao ove sezone ima ili gol ili asistenciju, dok se Čeh u potpunosti raspucao - šest golova na prethodnih šest duela. Samo su dva igrača preciznija u Bundesligi ove sezone od Šika, a to su Bajernov Robert Levandovski, i Erling Haland iz Dortmunda.

Naravno, sve ovo neće biti od nekog naročitog značaja ukoliko Bavarci budu na svom nivou. A najava kormilara giganta sa Alijanc arene Julijana Nagelsmana da može da računa gotovo na najjači tim, nagoveštava tako nešto.

"Ove utakmice su uvek posebne. I mi i naš protivnik smo u dobroj formi. Leverkuzen već nekoliko godina ima zaista sjajan tim, koji se postepeno sve više razvija", rekao je Nagelsman.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Sa druge strane, u taboru Bajera su svesni da će im predstojeći duel pokazati imaju li snage za šampionsku trku.

"Ovaj meč će poslužiti kao referentna tačka. Saznaćemo kako se borimo protiv najboljih. Svi moramo da budemo disciplinovani i da podržavamo jedni druge u teškim trenucima", rekao je domaći trener Herardo Seoane.

Još bolja vest za navijače oba tima je trenutna kadrovska situacija, jer bi praktično svi ključni igrači trebalo da se pojave na terenu. Dok će gostima nedostajati samo suspendovani Pavar i povređeni Ulrajh, domaćinu će faliti suspendovani Andrih, a zatim i Baumgartlinger, Fosu-Mensah i Tapsoba koji su van stroja.

Na svakom od tri prethodna susreta na Baj areni Verkself se sasvim pristojno suprotstavio Bajernu, postigao pet golova, ali svaki put izgubio - 2:4, 2:4, 1:2. Zanimljivo, ako izuzmemo poslednji okršaj ovih rivala (2:0 za Bavarce u Minhenu), na svakoj utakmici unazad sve do avgusta 2017. dolazio je GG. Obavezno uz 3+. Iznenađenje bi bilo da i ovoga puta ne bude tako.

BUNDESLIGA - 8. KOLO

Petak

Hofenhajm - Keln 5:0 (1:0)

/Bebu 31, 49, Baumgartner 51, Gajger 74, Poš 87/

Subota

Dortmund - Majnc 3:1 (1:0)

/Rojs 3, Haland 54pen, 90+4 - Burghart 88/

Ajntraht - Herta 1:2 (0:1)

/Pasijensija 78 - Rihter 7, Ekelenkam 63/

Frajburg - RB Lajpcig 1:1 (0:1)

/Vo-Jenong 64 - Forsberg 32pen/

Grojter - Bohum 0:1 (0:0)

/Losila 80/

Union Berlin - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Avonji 49, Beker 83/

Menhengladbah - Štutgart 1:1 (1:1)

/Hofman 43 - Mavropanos 15/

Nedelja

15.30: (4,80) Leverkuzen (4,00) Bajern (1,75)

17.30: (2,30) Augzburg (3,25) Bilefeld (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.