Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 21:31

Sevilja za 20 minuta pobedila Valensiju u derbiju kola La Lige

Fudbaleri Sevilje pobedili su na domaćem terenu Valensiju rezultatom 3:1 u derbiju šestog kola španske La Lige. Espanjol je savladao Alaves 1:0 i ostavio ga na začelju tabele.
Alehandro Papu Gomez je na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" već u trećem minutu doveo Sevilju u rezultatsku prednost. Nakon loše izvedenog slobodnog udarca gostujuće ekipe, lopta je došla do Lamele. Argentinac je odlično uposlio svog sunarodnika koji je bio precizan. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U 15. minutu Sevilja je duplirala svoje vođstvo zahvaljujući jako lošoj reakciji golmana Mamardašvilija, kojeg je Valensiji pozajmio Dinamo iz Tbilisija.
Gonzalo Montijel je centrirao sa desne strane, a lopta se odbila od jednog defanzivca Valensije, u visokom luku upala u peterac i odskočila u gol pravo preko Mamardašvilija, koji je neodlučno krenuo ka njoj, a potom stao.
Već u 22. minutu meča bilo je 3:0 za domaće. Fernando je iz slobodnog udarca preko celog terena poslao loptu koja je preletela kompletnu odbranu Valensije, a Rafa Mir je dobro prihvatio i još bolje lobovao golmana Valensije, koji je ponovo bezuspešno izašao sa gol linije.
Devet minuta kasnije, Ugo Duro je postigao jedini pogodak za Valensiju. Šutirao je, a lopta se od Dijega Karlosa, koji je pokušao da je zaustavi klizećim startom, odbila u mrežu.
U drugom poluvremene Sevilja je sigurno čuvala rezultat, čekajući da nakon eventualne greške protivnika organizuje kontranapad i pokuša da dođe do još ubedljivije pobede.
Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj ušao je u igru umesto Fernanda u 77. minutu utakmice, dobio žuti karton i zabeležio tek drugi nastup za Sevilju ove sezone. Marko Dmitrović je proveo utakmicu na klupi domaće ekipe, dok je među rezervnim igračima Valensije bio Uroš Račić.
Sevilja je svojom trećom pobedom u sezoni preskočila Valensiju na tabeli i sada ima 11 osvojenih bodova.
U drugoj utakmici španske La Lige koja je igrana u isto vreme, Espanjol je u Barseloni savladao Deportivo Alaves rezultatom 1:0. Raul de Tomas je u 54. minutu iz penala postigao jedini pogodak na utakmici.
Espanjol je tako zabeležio prvu pobedu u sezoni, dok je Alaves, bez osvojenog boda, ostao na dnu tabele.
U preostala dva susreta šestog kola La Lige koja počinju večeras od 22 sata sastaju se Real Madrid i Majorka, odnosno Viljareal i Elče.
La Liga - 6. kolo:
Utorak:
Hetafe - Atletiko Madrid 1:2
Bilbao - Rajo Valjekano 1:2
Levante - Selta 0:2
Sreda:
Espanjol - Alaves 1:0
Sevilja - Valensija 3:1
Real Madrid - Majorka 22h
Viljareal - Elče 22h
Četvrtak:
Granada - Real Sosijedad
Osasuna - Betis
Kadiz - Barselona
Tabela:
1. Atletiko Madrid 14
2. Real Madrid 13
3. Sevilja 11
4. Valensija 10
5. Rajo Valjekano 10
6. Sosijedad 10
7. Bilbao 9
8. Barselona 8
9. Osasuna 8
10. Majorka 8
11. Betis 6
12. Elče 6
13. Espanjol 6
14. Kadiz 5
15. Viljareal 4
16. Levante 4
17. Selta 4
18. Granada 3
19. Hetafe 0
20. Alaves 0

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVE GOTOVO ZA POLA SATA: Sevilja bolja od Valensije, Espanjol pobedio Alaves

Izvor: Kurir, 22.Sep.2021

Fudbaleri Sevilje pobedili su večeras na svom terenu Valensiju sa 3:1, u šestom kolu španske La Lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.