Sevilja umesto Bilbaa, Dablin ostao bez domaćinstva EURO

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 14:26

Sevilja umesto Bilbaa, Dablin ostao bez domaćinstva EURO

Sevilja će zameniti Bilbao kao grad domaćin na predstojećem EURO 2020, prenosi agencija "Rojters".

UEFA je izbacila Bilbao sa liste domaćina u utorak, jer čelnici baskijskog grada nisu uspeli da ispune standarde UEFA za prisustvo navijača u jeku pandemije koronavirusa.

Evropska kuća fudbala želi garanciju svih 12 gradova domaćina da na tribinama može da bude najmanje 25% gledalaca, ali zbog aktuelnih mera ograničenja u Baskiji, Bilbao ne može to da garantuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Umesto Bilbaa mesto je dobila Sevilja, u kojoj će se igrati utakmice Grupe E (Španija, Švedska, Poljska, Slovačka) i jedan meč osmine finala.

Međutim, utakmice se neće igrati na stadionima FK Sevilja i Real Betisa, već na gradskom stadionu "La Kartuha" kapaciteta 60.000 mesta.

La Kartuha je ove godine ugostila dva finala Kupa kralja (zaostalo prošlogodišnje i ovosezonsko), kao i finale Superkupa Španije.

Istovremeno, Dablin je ostao bez organizacije, pa su tri utakmice Grupe B planirane u glavnom gradu Irske premeštene u Sankt Peterburg, dok je meč osmine finala preseljen u London, na Vembli.

Konačno, Minhen, odnosno Alijanc arena, ostaju domaćini sa najmanje 14.500 gledalaca.

"Vredno smo radili sa domaćinima i lokalnim vlastima i srećni smo što smo uspeli da omogućimo da se svaka utakmica EURO 20202 odigra sa publikom", izjavio je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Evropsko prvenstvo počinje 11. juna, finale je 11. jula na Vembliju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.