Šestorica navijača Intera dobili zatvorske kazne

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestorica navijača Intera dobili zatvorske kazne

Sud u Milanu osudio je šestoricu navijača Intera na zatvorske kazne zbog učešća u neredima i tuči sa pristalicama Napolija u kojima je poginuo jedan navijač.

Kazne se kreću od 22 do 44 meseca, a jedan navijač postigao je sporazum o priznanju krivice, nakon saradnje sa vlastima tokom istrage o neredima krajem decembra.

Istražitelji su naveli da je 35-godišnji Danijele Belardineli poginuo kada ga je udario kombi ili terensko vozilo tokom nereda ispred stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << San Siro.

Vlasti su navele da su navijači Intera inicirali sukob sa unapred planiranim napadom na najvatrenije pristalice Napolija, koji su izbegli nadzor policije tako što su došli mini kombijima.

Nekoliko navijača Napolija povredjeno je u sukobima u kojima su korišćeni noževi, šipke i ostalo oružje. U toku su istrage kako bi se utvrdio identitet ostalih navijača koji su učestvovali u tuči, ali i identifikovala vozila koja su koristili.

Na utakmici 26. decembra navijači Intera vredjali su na rasnoj osnovi fudbalera Napolija Kalidua Kulibalija, a u januaru je njihov klub već odigrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.