Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 14:34

Sepsi u poteri za Evropom, više ne može da igra na kartu remija

Za kralja nerešenih ishoda pobeda je postala imperativ

Bitka za titulu u Rumuniji je odlučena, Kluž je odbranio šampionsko zvanje i stekao prohodnost u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će FCSB morati da se zadovolji Ligom konferencije i krene u letnju rekonstrukciju. Jedna ulaznica za evropska takmičenja podeliće se osvajaču rumunskog kupa, Astri ili Krajovi, koja ima šansu i kroz prvenstvo da se probije do Evrope. Ali, treću poziciju Krajova nije zacementirala. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Dahće Sepsi za vratom Studentima iz Krajove, spustiće sa Akademikom Kličeni zavesu na deveto kolo plej-ofa rumunskog šampionata, a trijumfom bi se izjednačio sa Krajovom i trku ostavio otvorenom do poslednjeg sudijskog zvižduka u sezoni.

19.30: (7.00) Klinčeni (4.00) Sepsi (1.52)

Akademika Klinčeni će igrati rasterećeno, već se raspustila i pitanje je samo na koji će način privesti sezonu kraju. Evropa je ostala nedostižna, a Klinčeni do kraja može da pretekne samo ekipu Botošanija.

Svestan je strateg Akademike da će Sepsi biti naoštren da uzme ceo plen.

"Prvi put igramo s njima u Kalarašiju. Biće to teška utakmica, čini se da je Sepsi odigrao veoma dobre utakmice, ima vrlo dobre rezultate i velike šanse da zauzme treće mesto. Jasno je da će pokušati da iskoriste tu priliku, doći će motivisani“, rekao je trener Klinčenija.

Zadovoljan je Ilije Poenaru kako izgleda njegov tim u završnici sezone iako je Klinčeni izgubio šanse da se plasira u Evropu.

„Mi smo agresivan tim, oni imaju vrlo brze napadače, ali s obzirom na činjenicu da trenutno izgledamo prilično dobro, siguran sam da će to biti dobar i kvalitetan meč“, istakao je Ilije Poenaru.

Jedno je sigurno, dueli Sepsija i Klinčenija retko kada probiju granicu od dva gola. Na poslednjih pet odmeravanja snaga nije palo više od dva gola, a Akademika na prethodna dva okršaja sa Sepsijem nije postigla gol.

RUMUNIJA, PLEJ-OF - 9. KOLO

Četvrtak

19.30: (7.00) Klinčeni (4.00) Sepsi (1.52)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.