Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2021, 20:08

Senzacija na Euru! Holanđani sve upropastili za dva minuta, defanzivni vezni Slavije odveo Češku dalje

Gol i asistencija Tomaša Holeša, Holanđane poremetilo isključenje De Lihta u 54. minutu - 2:0

Imamo prvu senzacionalnu eliminaciju na Evropskom prvenstvu. Češka je u osmini finala eliminisala favorizovanu Holandiju, čime je zakazala četvrtfinalni obračun sa Danskom. Holanđani su sve uspeli da upropaste u samo dva minuta. Donjel Malen je u 52. minutu propustio stopostotnu šansu, nakon čega je sa suprotne strane, posle namernog igranja rukom, isključen Matjis >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << de Liht. To je otvorilo brojne mogućnosti Česima, koji su postigli dva gola do kraja utakmice i stigli do velikog trijumfa - 2:0 (0:0).

Heroj slavlja selekcije Jaroslava Šilavija bio je defanzivni vezni Slavije iz Praga Tomaš Holeš, koji je bio strelac prvog pogotka svoje selekcije u 68. minutu, a potom i asistent kod drugog gola Čeha u 80. minutu, kada je svoj treći pogodak na turniru postigao Patrik Šik.

Holanđane jesu isekli ti trenuci s početka drugog poluvremena, ali suštinski, osim te Malenove prilike, nemaju za čim da žale, jer su meč okončali bez udarca u okvir gola protivnika. Šilavijev tim je tokom čitave utakmice igrao gotovo bez greške u defanzivi, Jaclik je bio koncentrisan na početku drugog poluvremena, posle čega su njegovi saigrači sačekali pravi trenutak i došli do slavlja.

Malen je u kljičnoj akciji na utakmici mogao da bira da li će pretrčati golmana Sevilje u punom trku ili krenuti u dribling. Izabrao je drugu opciju, pa je golman Češke bio na lopti. Već u narednom napadu, Matjis de Liht se našao u direktnom uduelu sa Patrikom Šikom ispred kaznenog prostora, posle deula je krenuo da pada, a onda rukom zadržao loptu. Sergej Karasev mu je prvo dodelio žuti karton, ali je onda usledio poziv iz VAR sobe. Posle većanja i gledanja snimka, štoper Juventusa je zaradio isključenje.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da se potpuno promeni klima na terenu. Česi su već u 65. minutu imali kolosalnu šansu, kada je Pavel Kaderabek imao fantastičnu situaciju, Stekelenburg je već bio savladan, ali je Denzel Damfris izuzetnom reakcijom uspeo da izblokira taj udarac. Na kraju, Holanđanio su poklekli tamo gde su najtanji, a to je defanzivni prekid. Antonin Barak je izveo skraćeni korner sa desne strane, Stekelemburg je bespotrebno krenuo udesno i izgubio poziciju, Tomaš Kalaš je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je kao zapeta puška bio spreman Holeš.

Holes scores to put the Czech Republic ahead... 20min to go.

____________#NEDCZE pic.twitter.com/aBnYydtdb1

0:2 - 80. Schick pic.twitter.com/AhcXnmGmaJ

Uskoro opširnije...

HOLANDIJA - ČEŠKA 0:2

/Holeš 68, Šik 80/

Budimpešta

Puškaš arena

Sudija: Sergej Karasev (Rusija)

Holandija (3-4-1-2): Stekelenburg - De Fraj, De Liht, Blind (od 81. Bergajs) - Damfris, De Jong, De Ron (od 73. Veghorst), Van Anholt (od 81. Timber) - Vajnaldum - Depaj, Malen (od 57. Promes).

Češka (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Kadežabek - Holeš (od 85. Gložek), Souček - Masopust (od 79. Jankto), Barak (od 90. Sadilek), Ševčik (od 85. Kral) - Šik (od 90. Krmenčik).

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.