Senta: U dvorištu kuće iskopana dva leša, nema tragova nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senta: U dvorištu kuće iskopana dva leša, nema tragova nasilja

Ferenc Jablonski iz Sente zatekao je danas stravičan prizor dok je sređivao kanalizaciju u svojoj nedavno kupljenoj kući u Ulici novi šor. U rupi punoj smeća otkopao je dva ljudska leša, saznaju Večernje novosti. Prema prvim rezultatima istrage, tela su najverovatnije nelegalno sahranjena i nema dokaza da se radi o zločinu.

"Kuću smo kupili u februaru i do sada nismo imali novca da počnemo da je sređujemo. Prošlog vikenda odlučili smo da proverimo kakvi su kanalizacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odvodi i okupili smo se da očistimo neku rupu u kojoj je bilo nagomilano smeće", priča Ferenc.

"Čim smo počeli da izbacujemo đubre osetili smo strašno neprijatan miris, a ubrzo potom smo našli kost. Naše sumnje da je reč o nekoj životinji opovrgla je i druga kost, za koju smo pretpostavili da je butna i ljudska.

Ferenc je odmah obavestio policiju, koja je ubrzo stigla i naložila da se sve isprazni. U rupi je potom pronađeno još jedno telo.

"Verujte da je bilo strašno. Ta kuća je nekada bila starački dom i godinama u nju niko nije ulazio a mi smo je kupili na licitaciji od banke ", nastavlja Ferenc, još vidno potresen zbog prizora.

"U toj rupi su uglavnom bili ostaci hrane, ne mogu ni da pretpostavim šta se desilo i kako su ljudi tu završili. Još osećam taj miris. Rečeno nam je da tri dana ništa ne radimo, a posle možemo da nastavimo sa poslom. Mada ni sam ne znam kako".

Na lice mesta odmah je izašao tužilac Osnovog javnog tužilaštva u Senti, a predmet je predat subotičkom Višem javnom tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.