Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 10:28

Seltikova uteha je Liga Evrope: Hart debituje na golu, Jablonec ostao bez najboljeg igrača

Škotski vicešampion u trećoj rundi kvalifikacija ide u Češku. Nekadašnji engleski reprezentativac bi mogao odmah posle dolaska u zeleno-beli tabor da stane među stativama. Kairat favorit protiv Alaškerta

Zeleno-beli u slobodnom padu. Seltik je u proteklom prvenstvu izgubio krunu u Škotskoj posle devet godina vladavine, a silazna putanja Kelta nastavila se i na startu nove sezone. Pod vođstvom Australijanca Andža Pestekoglua vicešampion Škotske je eliminisan od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << danskog Midtjilanda u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je na startu nacionalnog prvenstva velikan iz Glazgova poražen u Edinburgu od povratnika u elitu, Hartsa (1:2).

Seltiku ostaje borba za utešnu Ligu Evrope, a rival u prvoj rundi (igra se samo dve) je češki Jablonec (17.30), prošle sezone trećeplasirani tim u Fortuna ligi. Zeleno-beli su ove nedelje dobili veliko pojačanja. Stigao je nekadašnji golman Mančester Sitija i reprezentacije Engleske Džo Hart.

17.45: (3,35) Jablonec (3,35) Seltik (2,20)

Iskusni čuvar mreže je potpisao trogodišnji ugovor i u konkurenciji je za meč u Češkoj. Mogao bi odmah da stane na gol Seltika. Sezonu je počeo Grk Vasilis Barkos, zamenio ga je Skot Bejn, ali očigledno u Seltiku nisu bili zadovoljni čuvarima mreže.

"Hart je trenirao s nama. U dobrom je stanju. Ne bih ga doveo da nisam mislio da može da nam pmogne. Odlučićemo na dan utakmcie da li će odmah da stane na gol“, istakao je trener Postekoglu, prenosi skysports.com.

Osim Harta stigao je pre nekoliko dana i Džejms Mekarti iz Kristal Palasa. On je potpisao četvorogodišnji ugovor s timom iz Glazgova, ali nije u konkurenciji za tim u Jablonecu. Seltik će u Češkoj igrati bez napadača Lija Grifitsa.

"Češki timovi su uvek dobro organizovani, fizički su jaki, pa očekujem da ćemo imati težak izazov. Igrali smo dobar fudbal, ne odličan, ali je bilo u redu. Imali smo šanse da pobedimo u svom utakmicama. Motamo da budemo bolji i što je najvažnije da to pretvorimo u rezultate“, istakao je Australijanac na klupi Seltika.

Jablonec je ovog leta ostao bez najboljeg igrača, Slovaka Ivana Šranca koji je prešao u šampiona ove zemlje, Slaviju. On je prošle sezone postigao 13 golova na 28 utakmica. Slovački napadač je postigao het-trik za novi klub u pobedi protiv Teplica sa 3:1.

16.00: (1,50) Kairat (4,10) Aleškert (7,00)

U prvom meču dana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Kairat dočekuje Alaškert (16.00). Biće to duel kazahstanskog i jermenskog šampiona. Tim iz Almatija je eliminisan od Crvene zvezde, a ekipa iz Jerevana od Šerifa u kvalifikacijama za najjače takmičnje na Starom kontinentu. Kairat je protiv crveno-belih pokazao da mnogo bolje igra na domaćem terenu.

Oba tima su u lošoj formi, imaju po tri vezana poraza. Kairat je posle debakla na Marakani (0:5) poražen u Kupu Kazahstana od Turan (3:4). Alaškert je sezonu u Jermeniji počeo porazom na svom terenu od Ararat Jermenije (0:3).

Utakmicu u Almatiju, Kairat - Alaškert, možete da gledate uživo na portalu mozzartbet. com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

LIGA EVROPE, KVALIFIKACIJE – PRVO KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Nefči - Helsinki 2:2 (0:0)

/Bugrin 59, Mahmudov 80 - Riski 61, Mahmudov 65/

Četvrtak

16.00: (1,50) Kairat (4,10) Aleškert (7,00)

17.45: (3,35) Jablonec (3,35) Seltik (2,20)

18.00: (6,25) Linkoln (4,00) Slovan B. (1,55)

18.00: (1,62) Omonija (3,70) Flora (6,00)

20.00: (1,35) Galatasaraj (4,90) Sent Džonston (9,50)

20.00: (2,15) Mura (3,10) Žalgiris (3,80)

20.30: (1,53) Rapid B. (4,10) Anortozis (6,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.