Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 01:59

Selesao čuvao snagu za četvrtfinale, Ekvador na mala vrata do nokaut faze Kopa Amerike (VIDEO)

Brazil izgubio prve bodove na šampionatu – 1:1, ali obezbedio pol-poziciju pred narednu rundu. Peru dobio Venecuelu sa 1:0 i izbacio je iz daljeg takmičenja

Završena je prva faza Kopa Amerike u Grupi B. Očekivano, domaćin 47. izdanja šampionata Južne Amerike, branilac trofeja, prvi favoriti za novu krunu, 10. jubilarnu, Brazil, dominirao je u uvodnom delu šampionata. Ipak, Selesao je noćas izgubio prve bodove na prvenstvu. Ekvador je iznenadio četu selektora Titea, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odigrao nerešeno 1:1 u Gojaniji i izborio plasman u četvrtfinale.

I pored prvog remija, šampion Južne Amerike je i pre ovog duela obezbedio pol-poziciju u Grupu A, a rival u prvoj nokaut fazi biće Čile ili Urugvaj, zavisno od poslednjih mečeva grupne faze na Kopa Amerika koji se igraju u utorak od 23 časova.

02.00: (18,0) Bolivija (7,75) Argentina (1,15)

Brazilci su kalkulisali, otaljali su posao u poslednjem kolu grupne faze. Selektor Tite ostavio je na klupi najveću zvezdu Nejmara, nije bilo u timu ni Gabrijela Žezusa, Rišarlison je igrao u nastavku. I u tako krnjem sastavu očekivao se siguran trijumf Selesao, ali Ekvadorci su iznenadili favorita za novu krunu šampiona Južne Amerike. Njima je ovaj susret bio biti ili ne biti. Imali su veći motiv i na kraju su se s bodom, bez pobede u grupnoj fazi, plasirali u narednu rundu. Venecuela je ispala. U poslednjem kolu je poražena od Perua (0:1), pa je završila poslednja u grupi.

02.00: (2,20) Urugvaj (3,05) Paragvaj (3,70)

Brazil je poveo u 37. minutu, kada je štoper Reala Eder Miltao najviše skočio posle slobodnog udarca koji je izveo Everton i glavom efektno načeo goste iz Ekvadora. I pre vodećeg gola, domaćini je bio bolji, stvarao šanse. Činilo se da će i u "šarenom" sasravu Brazil rutinski da slavi, ali u nastavku, posle gužve, Mena je na asistenciju Valensije zatresao mrežu Alisona, golmana Liverpula.

Taj gol bio je zlata vredan za Ekvador koji je završio na četvrtom mestu i za protivnika u četvtfinalu imaće najverovatnije Argentinu, ali i Paragvaj ima šansu da bude prvi u Grupi A.

Peru je dobio Venecuelu golom Andre Karilja u 48. minutu. Smušeno je delovala odbrana Venecuela posle kornera, a na pravom mestu se našao fudbaler Al Hilala i doneo svojoj selekciji drugi trijumf na Kopa Amerika. Vicešampion Zelenog kontinenta obezbedio je drugo mesto i igraće u četvrtfinalu sa trećeplasiranom repezentacijom iz Grupe A, a to mogu da budu Paragvaj, Čile ili Urugvaj.

KOPA AMERIKA - 5. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Utorak

02.00: (18,0) Bolivija (7,75) Argentina (1,15)

02.00: (2,20) Urugvaj (3,05) Paragvaj (3,70)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Brazil - Ekvador 1:1 (1:0)

/Militao 37 Mena 53/

Venecuela - Peru 0:1 (0:0)

/Kariljo 48/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.