Selektor Norveške: Izgubili smo od boljeg tima

Izvor: B92, 28.Sep.2022, 08:46

Selektor Norveške: Izgubili smo od boljeg tima

Norveška fudbalska javnost razočarana je posle novog neuspeha fudbalera.

Izabranici selektora Stolea Solbakena poraženi su u odlučujućem meču grupe 4 B Lige nacija od Srbije u Oslu - 0:2 (0:1).

Tako je Srbija uspela da se domogne prve pozicije u grupi i plasmanu u A Ligu nacija, ali se i revanšira Norvežanima za poraz u Beogradu od 1:0.

U izveštajima se navodi katastrofalna greška veziste Sandera Bergea, koji je kod vodećeg gola Srbije olako izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loptu, a napominje se pre svega da je Norveška pala pre svega na psihološkom planu.

"Prelako je sada kriviti naš mentalitet za poraz", rekao je posle meča vezista Arsenala, Martin Edegor.

Berge je dobio najnižu moguću ocenu, jedinicu, dok je Erling Haland, koji je već u prvom napadu na utakmici promašio kolosalnu šansu, ocenjen u listu Dagbladet četvorkom.

Selektor Stole Solbaken je posle meča odao priznanje izabranicima Dragana Stojkovića na pobedi.

"Morali smo da igramo na maksimalnom nivou da bismo mogli da pobedimo Srbiju. Nismo bili ni blizu. Susreli smo se sa ekipom koja je trenutno bolja od nas. Nije najgore to što nam je iz ruku izmakla promocija u viši rang, već to što nismo uspeli da budemo najbolji drugoplasirani tim. To verovatno pravi veliku razliku, jer sada lako možemo da na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dobijemo dva jaka tima u našoj grupi. Imali smo meč loptu, veliku, nismo uspeli. To je svakako težak udarac za nas, ali i dalje sam ubeđen da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj", uveren je Solbaken.

Na neki način, Norvežane je poremetio remi sa Slovenijom u subotu, mada im je i bod protiv Srbije bio sasvim dovoljan da budu prvi.

Ipak, odlična igra Srbije poremetila im je sve planove i rezultat je poznat.

"Vreme kada smo primili golove je u psihološkom smislu bilo najteže moguće. Prešli smo kasnije na planove B i C, momci su pokušali da to ispune, ali sve je bilo prekasno. Naš cilj je i dalje Nemačka 2024. Ako uspemo u tome, niko se neće sećati ove utakmice", zaključio je selektor Norveške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.