Izvor: MozzartSport.com, 09.Sep.2020, 14:29

Šefildova ofanziva, četiri uzbudljiva pojačanja u dva dana!

A tu ni ne računamo Arona Remsdejla

Prvo su na Bramal Lejnu rešili pitanje golmana. Iz Rendžersa je kao slobodan igrač stigao Ves Foderingam, za Bornmutovog Arona Remsdejla platili su čak 20.500.000 evra. Ali navijači su morali da budu strpljivi za prava pojačanja. I sad je Šefild junajted krenuo u akciju. U razmaku od samo dva dana četiri nova igrača u timu Krisa Vajldera. Vrlo zanimljiva. Poslednji među jednakima – Oliver Burk.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Reč je o igraču kojeg je svojevremeno Lajpcig kupio za 15.200.000 evra, a zatim ga za istu sumu novca prodao Vest Bromvič Albionu. I mada se škotski krilni fudbaler nije razvijao u skladu sa (pre)velikim očekivanjima ipak su Burku tek 23 godine.

Bila nam je potrebna brzina i Oli nam do daje. Ima sve atribute koje smo tražili, znamo da se u ovih poslednjih nekoliko sezona nije sve razvijalo kako se on nadao, ali sada je na nama da ga pružimo svež početak. Kad sve stavite na papir, bilo je ovo izvanredno leto za nas i 100 odsto ćemo biti jači nego prošle sezone. Tako i treba da bude”, oduševljen je Vajlder, koji je prošle sezone oduševio fudbalsku planetu napadačkom igrom Šefilda.

Sada planira da dodatno unapredi tim. Ne baš bomastičnim pojačanjima, ali igračima za koje smatra da se savršeno uklapaju u njegov sistem. Burk je otišao u trampi koja je Vest Bromvič Albionu dozvolila da zadrži Kaluma Vilsona, on je prošle sezone postigao 16 golova za tim Slavena Bilića. Burk pak nije imao nikakvu ulogu u timu. Kad je u januaru Bilić doveo četvoricu napadača poslao ga je na pozajmicu u Alaves, a ni tamo ovaj nije imao previše sreće. Sad ima novu šansu.

Pre njega, iz Čelsija je na pozajmicu došao Itan Ampadu, koji je prošle sezone trebalo da se kali u Lajpcigu, ali je u Nemačkoj odigrao samo 277 minuta. Na ideju Rajana Gigsa, selektora Velsa, sada je izabrao klub u kome bi morao da ima veću minutažu. U Londonu toga izvesno ne bi bilo.

Zatim, tu su i dvojica bekova, obojica su stigli iz Derbija i mada nema potvrde koštali su Šefild oko 16.500.000 evra. Ne levoj strani Maks Louer, na desnoj Džejden Bogl.

Džejden i Majs su tu da izvrše veliki pritisak na Džordža Baldoka i Endu Stivensa. Važno je da imamo igrače sa pravim karakterima, atletske i tehnički veoma dobre igrače. Obojica su moderni kriln bekovi i jedva čekam da počnemo saradnju. Nije ovo nikakvo upozorenje (za Baldoka i Stivensa, prim.aut), fudbal je igra za sve, to je činjenica”, zadovoljno trlja ruke Vajlder, koji je prošle nedelje rekao da se nada petorici novajlija.

Četvoricu je već dobio, a to nije malo.

Što se tiče Vest Broma, oni i pored dolazaka Robinsona i levog krila Gradija Dijanjane, plaćen je Vest Hemu 13.500.000 evra, traže još jednog napadača. Spekuliše se da su među kandidatima Andre Grej i Troj Dini iz Votforda, te Karlan Grant iz Hadersfilda.

We're delighted to announce the signing of @CallumRobinson7 on a five-year contract from Sheffield United in an exchange deal which sees Oliver Burke join the Blades ✍️

Welcome back to the Baggies, Robbo! pic.twitter.com/mX0uuJuCkj

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.