Izvor: RTS, 11.Feb.2021, 05:38

Sedmi tripl-dabl Dončića u sezoni, Bruklin prekinuo seriju poraza

Košarkaši Dalas meveriksa nastavili su da podižu formu posle serije loših rezultata i ostvarili novi trijumf, ovoga puta nad Atlantom sa 118:117. Veče je obeležio Luka Dončić sa novim tripl-dablom, kao i pobeda Bruklina posle tri uzastopna poraza. "Mrežice" su savladale Indijanu, rezultatom 104:94.
Dalas je posle katastrofalnog niza od šest poraza drastično podigao nivo igre i došao do četvrte pobede u poslednjih pet utakmica.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Teksasu je ponovo bilo dramatično jer su se "telad" i "jastrebovi" smenjivali u vođstvu, činilo se da će gosti trijumfovati, pre nego što je Dončić pokrenuo furiozni napad u poslednjoj četvrtini.
Na kraju, polaganje za pobedu promašio je Danilo Galinari i domaćin je upisao veliki trijumf.
Dončić je ponovo blistao i ostvario 32. tripl-dabl u karijeri, sedmi ove sezone, po čemu je vodeći u celoj ligi – postigao je 28 poena i imao po 10 skokova i asistencija. Zabeležio je jednu ukradenu loptu, dve blokade i pet izgubljenih.
Njega je najbolje pratio Branson sa 21 poenom, dok je na drugoj strani dominirao Tre Jang sa 25 poena, sedam uhvaćenih lopti i 15 asistencija, a najefikasniji bio Kolins (33 poena).
Dalas je i dalje tek 12. na Zapadu sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Atlanta osma na Istoku sa skorom 11-13.

Bruklin je konačno odigrao utakmicu u skladu sa svojim renomeom i očekivanjima, i uprkos odsustvu Kevina Durenta, pobedio Indijanu – 104:94.
Džejms Harden i Kajri Irving su bili raspoloženi od prvog minuta i bilo je jasno da se Pejserima ne piše dobro. Potvrda je stigla u prvom poluvremenu, posle kojeg je domaćin imao 32 poena razlike.
Igrali su igrači Bruklina sjajnu odbranu, ali su u drugom delu potpuno popustili. Ipak, zaliha je bila dovoljna da se prekine serija od tri poraza.
Irving je bio najefikasniji sa 35 poena i osam uspešnih dodavanja, dok je Harden stao na 19 poena, 11 skokova i pet asistencija.
U redovima Indijane istakao se Domantas Sabonis sa 18 poena i devet skokova.
Bruklin je upisao 15. pobedu i treći je na tabeli Istočne konferencije, tri pozicije iznad današnjeg protivnika.

Pobede su u noći između srede i četvrtka ostvarili još Toronto, Memfis, Los Anđeles klipersi...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić crtao po terenu, Denver konačno zaigrao kako ume

Izvor: RTS, 11.Feb.2021

Košarkaši Denvera konačno su odigrali na očekivanom nivou i prekinuli seriju poraza. Nagetsi su na svom parketu deklasirali Klivlend rezultatom 133:95 u jednoj od najboljih partija u 2021. godini. . Ekipa Majka Melouna tako je najavila izlazak iz krize u koju je upala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.