Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 09:53

Šćepović posle nove titule: Svaki trofej bitniji od prethodnog, prva kruna sa Partizanom najdraža

Sjajni ofanzivac se okitio šampionskim lovorikama na Kipru

Kroz bogatu karijeru Marka Šćepovića trofeji u prvenstvu postali su specijalnost. Uspesima u Srbiji, Grčkoj i Mađarskoj za srpskog napadača izazovi u prvenstvu postali su rutina, a da je preplaćen na šampionske krune potvrdio je nedavno i na Kipru. Izdanak crno-bele škole, sa Omonijom je, zahvaljujući fenomenalnom proleću, uspeo da stigne do trofeja koji su u Nikoziji sanjali 11 godina čime je ispisao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << novu stranicu u bogatoj biografiji.

Sjajna polusezona predstavljala je idealan povratak u evropski fudbal posle izazova u Aziji, a nakon novog uspeha Šćepović je u razgovoru za Mozzart Sport sumirao utiske.

"Proleće je bilo fenomenalno, imali smo samo jedan poraz, uz nekoliko nerešenih utakmica, dok smo sve ostale susrete dobili i tako kolo pre kraja takmičenja osigurali titulu ispred Apolona. Prvi deo sezone, pre mog dolaska, bio je teži jer je Omonija igrala grupnu fazu Lige Evrope, borila se na tri fronta što je uticalo da prospe bodove proti manjih ekipa u prvenstvu. Sa prolećem je krenulo sve, složile su se kockice i zasluženo smo postali šampioni posle 11 godina", počeo je razgovor Marko Šćepović.

Višegodišnji post učinio je dostignuće aktuelne generacije još većim u šta je napadač Omonije imao priliku da se uveri prethodnih dana.

"Kad izađem da prošetam po gradu vidim koliko navijačima znači, više od decenije su čekali šampionski trofej. Prethodne sezone Omonija je bila na deobi prvog mesta kada je prekinuto prvenstvo zbog pandemije, ali je ove godine sve došlo na naplatu. Sada je bio trenutak da se prekine niz i da se zasluženo proslavi uspeh. Nadam se da ova titula znači i početak dominacije Omonije u kiparskom fudbalu".

Pobeda nad AEK-om (1:0), uz remi Apolona sa Olimpijakosom (2:2) doneli su Šćepoviću i saigračima pet bodova prednosti pred poslednje kolo i duel sa najvećim rivalom, te će srpski napadač na megdan sunarodnicima Aleksandru Jovanoviću, Saši Markoviću i Đorđu Deniću izaći potpuno rasterećen. Ofanzivac Omonije ovom prilikom je otkrio da, iako su do poslednjeg trenutka vodili bespoštednu fudbalsku bitku, igrači iz Srbije van terena imaju odličan odnos.

"Na Kipru je sve relativno blizu. Živim u Larnaki, ali Limasol mi je na oko 40 minuta te se često viđam sa Markovićem, dok sam Denića i Jovanovića upoznao ovde. Takođe viđam se sa igračima AEL-a Pantićem i Adamovićem. Markovića i Adamovića znam 20 godina, igrali smo u mlađim kategorijama Partizana, nedavno smo proslavili rođenje Sašinog deteta, viđamo se često, kad god nam se poklope slobodni dani. Ili oni dođu kod mene, ili ja kod njih. Na kraju je bilo malo peckanja između mene i drugara iz Apolona, ali sve je to na nivou fer-pleja. Govorili su da će nam u poslednjem kolu uzeti titulu, odgovorio sam im na to da neće ni odlučivati poslednja utakmica, bio sam u pravu".

Šampionska kruna na ostrvu u Sredozemnom moru šesta je za 30-godišnjeg napadača u bogatoj karijeri, posle tri osvojene sa Partizanom, i po jednom sa Olimpijakosom i Videotonom, a ukrasio je sa tri pogotka i dve asistencije na devet prolećnih utakmica.

"Svaki naredni trofej mi je bitniji i draži od prethodnog. Naravno van konkurencije je prva titula sa Partizanom koja ostaje za nezaborav. Osvojiti šampionat u četiri različite države je zaista uspeh na koji sam ponosan. Šest priznanja u prvenstvu uz dva kupa, osećaj je fenomenalan. Nije mala stvar osvojiti osam trofeja, a imam još da igram i nadam se da se neću zaustaviti na ovoj cifri. Imam u planu da napravim posebnu sobu za osvojene medalje i pehare, razmenjene dresove i sve uspomene sa terena".

Nakon osvojenog trofeja Šćepoviću je stiglo pregršt čestitki sa svih strana sveta, a ovaj uspeh, kao i svi prethodni, imao je posvetu.

"Sve usehe namenjujem navijačima, imao sam prilike da igram u tri kluba koja imaju izvanrednu podršku, Partizanu, Olimpijakosu i sada Omoniji i znam koliko navijačima znači svaki klupski uspeh. Zato je posveta svakog trofeja rezervisana za njih. Omonija je po broju pristalica prva na Kipru, više od 50% ljudi navija za nas. Imamo zaista veliku podršku, ove sezone su navijači dolazili nekoliko puta na trening da nas bodre. Očekivalo se da će poslednje kolo odlučivati o pitanju šampiona, ali najvatreniji navijači kao da su predosetili, na autoputu ka Larnaki su nam priredili ispraćaj, špalir od nekoliko kilometara. Posle osvojene titule nas je u sportskom centru dočekalo 6-7 hiljada ljudi, nije moglo više navijača da stane, ali u ponedeljak se očekuje prava proslava. Kad govorim o posveti moram da izdvojim i momke koji nisu u prvom planu kao što su ekonomi, fizioterapeuti i svi ostali članovi koji rade značajan posao u senci i nose velike zasluge".

Dolazak na Kipar u januaru, posle epizode na Tajlandu ispostavio se kao odlična odluka, a velike zasluge za takav rasplet pripadaju norveškom strategu Heningu Bergu.

"Po završetku saradnje sa klubom na Tajlandu, tokom odmora kontaktirao me je Berg sa kojim sam sarađivao u Videotonu. Bio sam na večeri sa devojkom kada mi je zazvonio telefon i posle razgovora koji je trejao pola sata svaka druga opcija je pala u vodu. Nije tajna da sam imao ponudu iz Koreje, ali sam se bez dileme odlučio za Kipar. Bergov uticaj je bio veliki, sarađivali smo godinu dana u Mađarskoj, imali smo izvanrednu sezonu, ali nažalost izgubili smo titulu u poslednjem kolu porazom od Hovenda. Pomogao mi je pri adaptaciji, njegov način rada mi potpuno odgovara i prilagođavanje praktično nije ni postojalo. Prvo što sam rekao Bergu nakon osvojene titule bilo je da nam se ovo sve vratilo za Videoton, neka viša pravda je zadovoljena".

Paralelno sa obavezama u Nikoziji, Šćepović je pratio igre Partizana pod komandom Aleksandra Stanojevića, trenera koji je u velikoj meri zaslužan za njegovu afirmaciju.

"Stanojević mi je uz Berga kroz karijeru najviše značio i lično su mi oni dva najdraža trenera sa kojima sam sarađivao. Sale je neverovatan, perfekcionista je. Verujem da Partizan ima čemu da se nada u prvenstvu sa njim naredne sezone. Ipak, neke stvari moraju da se poprave u klubu da bi sve bilo idealno. Od 15. maja sam u Beogradu i ukoliko bude dozvoljen određeni broj gledalaca bodriću crno-bele u finalu Kupa Srbije uživo. Svakako neću propustiti da ispratim finale i mislim da Partizan ima velike šanse da osvoji trofej. Odlazak Asana ih je možda malo poremetio, ali uveren sam da će Stanojević znati kako da motiviše ekipu", rekao je Šćepović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.