Savo i Deki oči u oči pred derbi, ko neće spavati i zašto je Stanković plakao kao kiša zbog Partrizana?

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2020, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savo i Deki oči u oči pred derbi, ko ''neće spavati'' i zašto je Stanković plakao ''kao kiša'' zbog Partrizana?

Uoči 162. večitog derbija, treneri Zvezde i Partizana kreiraju znatno pozitivniju atmosferu u odnosu na mnoge prethodne.

Poznato je da su Dejan Stanković i Savo Milošević dugogodišnji prijatelji i saigrači iz reprezentacije Srbije, a u nedelju će se prvi put naći jedan protiv drugog u večitom derbiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Kao igrači nisu bili u toj prilici, Milošević je 1995. iz Partizana otišao u Aston Vilu, u vreme kada je Stanković tek počinjao da nastupa za seniorski tim Crvene zvezde.

Par dana uoči tog dvoboja, Milošević i Stanković su zajedno gostovali u par medijskih kuća, danas će ponovo biti zajedno na još jednom događaju, vezanom za akciju dobrovoljnog davanja krvi u nedelju i njihovo prijateljstvo dolazi do izražaja i ovog puta, iako će u derbiju biti ''ljuti rivali''.

Tokom razgovora za ''Informer'', Milošević i Stanković su se, između ostalog, prisetili i devedesetih, kada su se afirmisali kao igrači, a novi trener Zvezde je otkrio da je posle jedne utakmice protiv Partizana i zaplakao.

''Ja sam u to vreme bio klinac, gledao pored terena, skupljao lopte. Gledao sam, nisam na svu sreću učestvovao. Mada, sećam se da smo tada igrali TV Ligu šampiona jer zbog sankcija nismo imali inostrane protivnike.







Jednom sam tako igrao protiv Partizana i promašio penal. Nisu mogli da me smire, plakao sam kao kiša. Od tada se nisam više hvatao za penale, jer sam to mnogo teško podneo. Eto, kakvo je bilo rivalstvo Zvezda - Partizan'', objašnjava Stanković.

Da im ovo ipak neće biti prvi susret jedan protiv drugog, otkrio je Savo Milošević. Tada je baš ''prštalo'' između njih dvojice.

''U derbiju ima da puca sa svih strana. Tako je bilo i prvi put kad smo igrali jedan protiv drugog pre skoro 30 godina. Bila je to prijateljska utakmica, kadetska reprezentacija protiv omladinske na terenu kod Vojne gimnazije. Deki je čuvao mene, tako se namestilo.







Igrali smo tako da su nas posle utakmice pitali jesmo li u svađi. U nedelju se tokom utakmice svakako nećemo poznavati, ali evo, ja obećavam da ću biti malo mirniji. Mnogo dobro znam Dekija, on je uvek bio malo nervozniji. Znam da može da plane, pa ću imati razumevanja'', istakao je Savo.

Treneru Partizana će ovo biti četvrti trenerski večiti derbi, do sada ima dve pobede i jedan poraz, a Stanković će imati ''vatreno krštenje'' kada je u pitanju vođenje ekipe u duelu ''večitih rivala''.

S tim u vezi, Milošević se našalio na Stanjkovićev račun.

''Neki neće spavati. Šalim se malo, mi smo prijatelji, pa moram da ga zezam. Uostalom, ako ga neko razume, ja ga razumem. I ja sam nedavno sve to prolazio'', priznaje Milošević, a kompletan razgovor možete da pogledate OVDE.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURIR NA LICU MESTA: Stanković i Milošević pred studentima FSFV uoči derbija: Spremili smo iznenađenja jedan za drugog

Izvor: Kurir, 28.Feb.2020

Treneri Crvene zvezde i Partizana, Dejan Stanković i Savo Milošević obratiće se javnosti na zajedničkoj konferenciji za medije pred 162. večiti derbi. 

Nastavak na Kurir...

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN U HUMANOJ MISIJI: Dejan Stanković i Savo Milošević pozvali građane da daju krv

Izvor: Kurir, 28.Feb.2020

Proslavljeni srpski fudbaleri Dejan Stanković i Savo Milošević, trenutno treneri Crvene zvezde i Partizana, apelovali su danas na građane da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.