Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 06:20

Sautgejt bezbrižan pred duel sa Nemcima, imaće novu priliku

Selektor Engleske ima poverenje saveza, koji planira da mu ponudi novi ugovor

Fudbalska reprezentacija Engleske je izborila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva sa prvog mesta u Grupi D. Osvojila je sedam bodova, postigla tek dva, a da pritom nije primila nijedan pogodak. Nije imala sreće da za rivala na startu nokaut faze dobije reprezentaciju Nemačke. U savezu su očigledno zadovoljni i dosad urađenim, kako ni poraz od Pancera ne bi koštao Gereta Sautgejta posla, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prenosi Gardijan.

Utorak, 18.00: (2,65) Engleska (3,10) Nemačka (2,80)

Ugledni list tvrdi da će Sautgejt ostati za kormilom Gordog Albiona i u slučaju da ispadne sa kontinentalne smotre u osmini finala. Uživa veliku podršku čelnih ljudi u Fudbalskom savezu i kakav god da bude bio ishod duela sa četom Joakima Leva, ostaće na klupi Engleske makar do Svetskog prvenstva u Kataru, koje je na programu krajem naredne godine.

Ugovor ga za selektorsku poziciju vezuje do Mundijala (zaključno sa Svetskim prvnestvom), a izvršni direktor saveza Mark Bulingem ističe da bi voleo da produži saradnju sa 50-godišnjim stručnjakom do Evropskog prvenstva 2024. godine.

"Da li uživam u fudbalu? Da, uživam. Geret je odradio sjajan posao, osvojio je prvo mesto u grupi sa jako dobrom odbranom. Jako dobro mu ide i na terenu i van njega u svim aspektima. Naša podrška je čvrsta, 100 odsto smo iza njega. Želimo da nastavi sa radom, šta god da se desi u utorak. Apsolutno. Kako god da se okočnala grupna faza ovog turnira, želeli bi smo da ostane na klupi".

KVOTA U MOZZARTU DA ENGLESKA OSVAJA EVROPSKO PRVENSTVO - 10,0

Bulingem ističe da je prioritet Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Svetsko prvenstvo 2022. godine je prioritet. Činjenica da je udaljeno samo 18 meseci je uzbudljiva, a onda pogledate i da posle toga dolazi Nemačka (2024. godine, prim. aut.), samo 18 meseci nakon toga. Pred nama su tri jako uzbudljive godine. Geret tačno zna kako se osećamo povodom njegovog rada, da bi želeli da nastavi. Voleli bismo bez sumnje da ostane i posle tekućeg ugovora".

Geret Sautgejt je po okončanju igračke karijere preuzeo Midlsbro (u kojem se i oprostio od profesionalnog igranja fudbala). Tri godine je proveo na Riversajdu, da bi posle četvorogodišnje pauze preuzeo omladinsku reprezentaciju Engleske. Tri godine kasnije privremeno je postavljen na poziciju selektora A tima, nakon što je Sem Olardajs dao otkaz posle fudbalskog skandala koji je potresao celu državu. Par meseci kasnije dobio je novi, višegodišnji ugovor. Na minulom Mundijalu stigao je do polufinala (poraz od Hrvatske), da bi potom u susretu sa Belgijom pretrpeo neuspeh u borbi za treće mesto .

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.