Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2021, 03:26

Sautempton u poslednji čas predao papire i angažovao pojačanje sa Enfilda

Takumi Minamino će konačno dobiti pravu priliku da se dokaže u Premijer ligi

Klubovi širom Engleske su čekali poslednji trenutak da se pojačaju. Tako je Liverpul poslednjeg dana prelaznog roka angažovao dva štopera: Ozana Kabaka iz Šalkea i Bena Dejvisa iz Prestona. U minut do 12 su takođe ostali bez jednog igrača. Takumi Minamino će do kraja sezone braniti boje Sautemptona.

Pokušavali su Sejntsi poslednjih dana da se dogovore sa Arsenalom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << oko pozajmice Ejnslija Mejtland Najlsa, pa su sa Liverpulom pregovarali oko Neka Vilijamsa, na kraju su umesto beka na Sent Meris sa Enfilda preselil ofanzivca. Minamino je pre nešto više od godinu dana pojačao Liverpul, postao je ubrzo i prvak Engleske, ali nije uspeo da se nametne u jakoj konkurenciji.

U tekućoj sezoni upisao je 17 nastupa u svim takmičenjima, proveo je 743 minuta na terenu i za to vreme postigao četiri pogotka uz dve ubeležene asistencije. Ipak, od kako je bio strelac u pobedi od 7:0 protiv Kristal Palasa sredinom decembra, u Premijer ligi je odigrao tek šest minuta.

Shvatili su očigledno na Enfildu da mogu bez Japanca i da bi bivšem napadaču Salcburga bilo bolje da sakupi što više minuta u nastavku sezone, pa su tako odlučili da prihvate ponuda Sautemptona i pošalju ga kod Ralfa Hazenhitla na kaljenje. Čini se kao odličan izbor, Sveci igraju odličan fudbal i nema sumnje da bi u narednih šest meseci Minamino mogao da se razvija u željenom smeru. Podsetimo, reprezentativac Japana ima potpisan ugovor sa Liverpulom do leta 2024. godine.

Welcome to #SaintsFC, @takumina0116 ????

Dolazak Minamina je ubrzao i transfer Šejna Longa, kojeg je Bornmut angažovao kao zamenu za Džošuu Kinga - norveški reprezentativac je u poslednjim sekundama prelaznog roka birao između Fulama i Evertona i na kraju odabrao tim iz grada Bitlsa.

Takumi Minamino je karijeru počeo u redovima Serezo Osake u domovini, gde ga je primetila sjajna skauting služba Red Bul Salcburga. Pet godine je branio boje austrijskih Bikova, za to vreme je upisao 189 nastupa i postigao 64 pogotka. Liverpul se u njegove kvalitete uverio tokom grupne faze Lige šampiona minule sezone, pa ga je od Salcburga otkupio za 8.500.000 evra u decembru 2019. godine.

Sautempton je u smiraj prelaznog roka ostao i bez talentovanog beka Jana Valerija, koji se preselio u Birmingem na pozajmicu do kraja sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.