Šarić zamalo koštao Finiks pobede, trener mu nije zamerio

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 14:02

Šarić zamalo koštao Finiks pobede, trener mu nije zamerio

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je posle dosta vremena dobio šansu u startnoj petorci Finiks Sansa uz veću minutažu.

Međutim, ta odluka trenera Montija Vilijamsa zamalo je koštala Sanse pobede nad Portlandom (118:117).

Šarić je postigao 12 poena (4/12 iz igre, 1/4 trojke) uz 5 skokova, ali je u samoj završnici, u trenucima kada se "lomio" rezultat, promašio tri slobodna bacanja.

Na njegovu sreću, Šarićev bivši saigrač iz Filadelfija Robert Kovington >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio jednako loš, pet sekundi pre kraja promašio je oba "penala".

To je omogućilo Devinu Bukeru da u poslednjoj sekundi sa linije za slobodna bacanja donese trijumf Sansima koji su tako ostali u igri za prvo mesto na Zapadu (49-21) sa pobedom manje od Jute Džez.

Ipak, Vilijams nije zamerio Hrvatu na promašajima, već mu je poručio da ima poverenja u njega. Da to može da se dogodi svakom i da se okrene sledećoj utakmici.

Osim toga, trener Sansa je pohvalio Šarićevu igru u odbrani protiv Jusufa Nurkića i Enesa Kantera, koje je odlično držao daleko od koša.

Nurkić je ceo meč imao problema sa faulovima, pa je utakmicu završio sa samo 7 poena uz 8 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.