Sari: Zaslužili smo pobedu; Pep: Bili smo fantastični

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sari: Zaslužili smo pobedu; Pep: Bili smo fantastični

Trener fudbalera Čelsija Mauricio Sari rekao je da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Mančester sitija u Premijer ligi.

"Zadovoljan sam pobedom, pošto nije lako pobediti Mančester siti ili Pepa Gvardiolu. Zadovoljan sam psihičkom spremom ekipe u ovoj utakmici. Teško nam je da pronađemo motivaciju, ali kada smo motivisani, onda smo veoma jak tim. Danas smo bili odlučni i igrali smo uz pravi nivo agresivnosti", rekao je Sari, preneli su britanski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Čelsi je na Stamford Bridžu pobedio Mančester siti sa 2:0 i naneo mu prvi poraz u sezoni.

"Moji igrači moraju ovako da nastave. Dobro smo počeli drugo poluvreme i na kraju smo zaslužili pobedu", rekao je Sari, koji je prekinuo niz od tri poraza protiv Gvardiole i zabeležio prvu pobedu protiv tog španskog trenera.

Siti je pretrpeo prvi poraz u Premijer ligi još od prošle sezone, kada je u aprilu izgubio od Mančester junajteda sa 2:3.

"Čelsi je dobar tim sastavljen od dobrih igrača, ali u prvom poluvremenu bilo je neverovatno, bili smo izuzetni. Sveukupno, bili smo fantastični, nemam zbog čega da žalim. Pokazali smo da želimo da pobedimo, stvarali smo šanse. Oni su imali jednu u 44 minuta i primili smo gol, to se ponekad dešava", rekao je Gvardiola.

On je dodao da je kvalitetnim ekipama dovoljna i polušansa za gol.

"Kada si bolji, onda stvaraš šanse, a oni ne mogu da igraju kako žele. Oni su navikli da imaju posed lopte 75 odsto, a to nisu mogli. Ali, na ovakvom nivou i u Ligi šampiona kvalitet protivniku omogućava da iz polušanse postigne gol. To je realnost", rekao je Gvardiola.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.