Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2021, 03:25

Sao Paulo da zahvali "hobotnici" Volpiju, ostaje da Ernan Krespo uskoči u kopačke i postigne gol... (VIDEO)

Džonatan Kafu odigrao ceo meč za Kujabu, oba tima na po pet uzastopnih mečeva nisu ostvarili trijumf

Pamti dobro Ernan Krespo mnogo bolje dane u Sao Paulu. Posle osvajanja “Pauliste“, Sao Paulo je potpuno izgubio konce i posle 25 kola brazilske Serije A titula je samo misaona imenica, a plasman u Kopa Libertadores je trenutno jako daleko.

Biće još i dalje ako Krespova ekipa uskoro nešto ne promeni, jer nakon petog uzastopnog ligaškog remija Sao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Paulo nije ni u krugu timova za drugorazredno takmičenje Kopa Sudamerikana, iako ga od te pozicije deli samo bod. Bod koji u svojim rukama ima Kujaba, protiv kojeg je tim iz “najportugalskijeg“ grada na svetu odigrao mršavih 0:0.

Treći put u minulih pet kola Sao Paulo igra utakmicu bez golova. Svojevremeno veliki talenat argentinskog fudbala Džonatan Kaljeri još ne uspeva da uhvati pravu formu, iako je bio strelac za nerešen ishod protiv Santosa prošle sedmice. Krespo ne može da bude zadovoljan onim što njegov sunarodnik daje na terenu, a opet nije više u godinama da može da uskoči u opremu i kopačke, istrči na teren i pokaže kako se tresu protivničke mreže. Mada, nije isključeno da bi i danas uradio više od nekih u brazilskom prvenstvu...

Zanimljivo, Krespov tim ove sezone nije uspeo da pobedi nijednog protivnika koji je stigao iz Serije B! Protiv Šapekoensea i Kujabe po dva remija, a Žuventuda i Amerike po jedan nerešen meč. I ne samo što nije uspeo da dobije Kujabu, Sao Paulo treba da zahvali golmanu Tijagu Volpiju na tome što je sačuvao mrežu i obraz celom timu.

FORBIDDEN ENTRY! ✋⛔

Tiago Volpi, the saviour for @SaoPauloFC 🇾🇪!

✌️ Two amazing saves in three minutes to keep his goal unbeaten against Cuiabá. The responsible for the 0-0. pic.twitter.com/r2yNkSOCkm

Brazilski čuvar mreže imao je čak šest intervencija, dve kapitalne u razmaku od samo nekoliko sekundi unutar kaznenog prostora i da nije bilo njega, Kujaba bi verovatno sada slavila zasluženu pobedu, s obzirom da je u najvećem delu susreta bila daleko bolji i konkretniji rival iako se u uvodnoj fazi više fokusirala na odbranu i napade iz kontri. Prvo poluvreme bilo je u balansu, Sao Paulo je imao loptu u nogama i gradio akcije, dok se strpljenje Kujabinih fudbalera umalo isplatilo u nastavku. Samo, nisu mogli pored “hobotnice“ Volpija.

Kada je shvatio da je đavo odneo šalu i da Kujaba opasno preti, Krespo je napravio tri brze, defanzivne promene kako bi sačuvao gol. Luan, Kaljeri i Gabrijel Sara su bili precrtani u koristi Lizijera, Gabrijela i Žoaa Rohasa. To je Sao Paulu dalo veću mobilnost po krilima, s akcentom na više defanzivnog trčanja. Ideja da se sačuva bod je na kraju upalila.

Problemi sa realizacijom nisu jedini koji muče Ernana Krespa. Naime, napadač Rigoni morao je da napusti igru već u 41. minutu zbog toga što je osetio problem s butnim mišićem desne noge, pa se tek sada čekaju procene doktora i rezultati pregleda. Zbog toga i ne čudi što je Sao Paulo za 90 minuta igre imao samo dva šuta u okvir...

BRAZIL 1 – 25. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro – Sera 3:1 (2:0)

/Hulk 32, 45-10, Kosta 87/

Fluminense – Atletiko GO 0:0

Sport Resife – Korintijans 1:0 (0:0)

/Paulinjo 81/

Atletiko PR - Baija 0:2 (0:1)

/Roča 44, Žilberto/

Fortaleza - Flamengo 0:3 (0:0)

/Pedro 60, Mišel 64, 67/

Nedelja

Žuventud - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Davan 44 - Žuninjo 12/

Palmeiras - Bragantino 2:4 (1:3)

/Dudu 43, Veigra 61pen - Italo 13, Kueljo 34, Artur 36, 77/

Internasional - Šapekoense 5:2 (4:0)

/Juri Alberto 2, 36, 40, Tajson 6, Kadorini 58 - Mike 61, 83/

Santos - Gremio 1:0 (0:0)

/Vagner Leonardo 90+4/

Utorak:

Kujaba - Sao Paulo 0:0

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.