Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 08:03

Sansi ostali bez Bukera, ali našli lek za Voriorse: Najgore šutersko veče u karijeri Stefa Karija (VIDEO)

Lejkersi uspeli da slave i bez Lebrona Džejmsa

Derbi večeri u NBA ligi igrao se u Arizoni, a duel timova sa najboljim učinkom u ligi pripao je Finiks Sansima. Četa Montija Vilijamsa je nastavila sa impresivnim izdanjima, upisala je 17. pobedu u nizu, iako je tokom utakmice ostala bez prvog strelca Devina Bukera - 104:96.

Nastavljaju Sansi gde su stali minule sezone, a ako se po jutru dan poznaje, aktuelni vicešampion je spreman da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iskorak i domogne se titule. Da je za to kadar jasno je posle 18. pobede u sezoni (tri poraza, isti učinak ima i Golden Stejt), tokom koje je sastav iz Arizone sveo maestralnog Stefa Karija na sveta 12 poena.

Prva violina Ratnika je u okršaju sa sjajnom odbranom Finiksa i vrsnim čuvarima poput Krisa Pola i Mikala Bridžisa pogodila samo četiri šuta iz igre (4/21). Potuno je Kari bio van ritma, a bez njega na MVP nivou četa Stiva Kera jednstavno nije imala šanse.

Čak i kada je povredu doživeo Devin Buker, Sansi su kontrolisali stvari i bez sjajnog strelca upisali pobedu. On se požalio na probleme sa zadnjom ložom, otišao je u svlačionicu i do kraja se nije vraćao. Čekaju se detaljniji pregledi, kako bi se znalo da li ga čeka i kolika pauza.

Sansi su vodili čitavim tokom drugog poluvremena, plesao je motivisani Kris Pol i na kraju uz pomoć Deandrea Ejtona popunio prazninu koja je nastala Bukerovom povredom. Bio je na ivici tripl-dabla, a nije mu mnogo nedostajalo i za kvadrupl-dabl - 15 poena, 11 asistencija, šest skokova i pet ukradenih loptu (samo dve izgubljene). Ejton je takođe imao dabl-dabl sa 24 poena i 11 uhvaćenih lopti. Ispratili su ih Džej Krauder i Kamerun Džonson sa po 16 poena, dok je Buker za 15 minuta u igri uspeo da upiše 10 poena uz svoje ime.

CP3 putting on the moves 👀🔥 pic.twitter.com/KqkDLe6B7w

Kod Golden Stejta se izdvojio sve bolji Džordan Pul, koji je u prvoj deonici ubacio 15 poena, da bi susret okončao sa 28. Oto Porter je dodao 16, dok je dvocifren bio i Endru Vigins. Drejmond Grin je bio blizu dabl-dabla (11 skokova i osam poena).

Nemanja Bjelica nije večeras bio u centru pažnje, proveo je 15 minuta na terenu i ubacio četiri poena uz šest skokova i dve asistencije.

U istom terminu Lejkersi su bez Lebrona Džejmsa - zbog virusa korona van stroja - gostovali u Sakramento. Delovalo je da će pretrpeti novi poraz bez Kralja, ali su se uzdigli u trećoj deonici i nošeni Raselom Vestbrukom i Entonijem Dejvisom stigli do preokreta i ubedljive pobede - 117:92.

Dejvis je na kraju bio najefikasniji u 12. trijumfu Jezeraša ove sezone, susret je okončao sa 25 poena (7sk), dok je Vestbruk ubacio dva manje (6as). Iks faktor je bio Malik Monk, koji je postigao 22 poena i postigao nekoliko bitnih trojki (6/10). Karmelo Entoni je dodao 14, dok je dabl-dabl upisao Dvajt Hauard (12p, 13sk).

NBA

Sreda

Bruklin - Njujork 112:110

/Harden 34 - Burks 25/

Toronto - Memfis 91:98

/Sijakam 20 - Džekson 23/

Finiks - Golden Stejt 104:96

/Ejton 24 - Pul 28/

Portland - Detroit 110:92

/Mekalum 28 - Kaningem 26/

Sakramento - LA Lejkers 92:117

/Holmes 27 - Dejvis 25/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.