Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 12:56

San o Zlatnom slemu je završen: Svetski mediji bruje o Novakovom porazu

„Ne pamti se kada je poslednji put Đoković izgledao tako nemoćno“, piše švajcarski Blik

San o jedinstvenom dostignuću u istoriji tenisa, osvajanju sva četiri grend slema i zlatne medalje na Olimpijskim igrama u istoj godini je srušen za Novaka Đokovića.

Poraz od Aleksandra Zvereva u polufinalu Igara u Tokiju je vest svetskih medija, koji Đokovićev pad izdvajaju kao jedno od većih olimpijskih iznenađenja.

Neće na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kraju biti Zlatnog slema za Novaka Đokovića. Broj 1 svetskog tenisa, koji je izgledao nedodirljivo otkako je došao u Tokio u poteri za zlatnom medaljom, šokantno se raspao u polufinalu i izgubio od Aleksandra Zvereva.

Sve do sredine drugog seta ništa nije ukazivalo da će sve otići nizbrdo za Đokovića. Ne samo da je protutnjao kroz prvi set, nego je imao i brejk prednosti u drugom, a onda se sve okrenulo za 180 stepeni“, piše USA Tudej.

Marka može da odahne, zlato ostaje nedosanjan san za Đokovića, od velike trojke jedini olimpijski šampion u singlu je Nadal.

Novak Đoković doživeo kolaps protiv Zvereva i rekao „zbogom“ Zlatnom slemu“, piše Marka u naslovu.

U tekstu priznaju Španci da nisu očekivali takav kiks srpskog tenisera.

Niko to nije mogao da očekuje, pogotovo posle prvog seta. Njegov niz od 22 pobede, još od poraza od Nadala 16. maja u Rimu, završen je u Tokiju. Srbin, jedini od velike trojke koji je došao na Igre, neće uspeti da doda zlatnu medalju trofejima sa tri ovogodišnja grend slema. Time je završen njegov san o Zlatnom slemu“, konstatuje Marka.

Nemački Bild ima dvostruki razlog za slavlje: Zverev je izbacio Đokovića i igraće za zlato, a pritom Štefi Graf ostaje jedina u istoriji tenisa sa osvojenim Zlatnim slemom.

Aleksander Zverev je kreirao iznenađenje i igraće u finalu Olimpijskih igara u nedelju! Momak iz Hamburga je pobedio superzvezdu Novaka Đokovića u fantastičnom meču. To znači i da Đoković nema šanse da osvoji Zlatni slem, što nijednom muškarcu još nije uspelo. Samo ga je osvojila Štefi Graf 1988. godine“, zadovoljno konstatuje Bild.

Švajcarski Blik piše da je Zverev i dalje bio u suzama od sreće dok je Đoković već bio u svlačionici. I konstatuje da se ne pamti kada je srpski teniser bio poslednji put tako nemoćan kao od sredine drugog seta pa do kraja.

„Zverev je osvojio osam gemova zaredom, Nole dugo nije viđen tako bespomoćan, a Nemac je igrao kao u transu. Posle dva sata i tri minuta igre, broj jedan je ostao bez šansi da osvoji Zlatni slem“, konstatuje Blik.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.