Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2021, 00:35

Šampion u nokdaunu, Klub Amerika 5 od 5 u Meksiko Sitiju

Meksička Klausura: Derbi 10. kola igra se na velelepnom Asteka stadionu - probuđenom velikanu stiže najbolji tim Aperture, Leon

Novi poredak u meksičkom fudbalu. Leon je početkom decembra prošle godine osvojio Aperturu posle pobede u dvomeču finala plej-ofa protiv Unam Pumasa. Očekivala se nova borba za titulu osmostrukog šampiona ove zemlje Centralne Amerike, ali velika kriza izabranika trenera Ignjasija Ambriza. Leon je na pretposlednjem mestu, sa samo dve >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobede u devet kola. Ulazak među najboljih 12 i plasman u plej-of je i dalje moguć, ali forma ne obećava pred drugu polovinu šampionata.

Najbolji tim Aperture u 2020. godini vezao je dva poraza, od Kruz Azula i Pueble, a noćas (02.00) na stadionu Asteka u Meksiko Sitija ide na noge razgoropađenoj Americi. Posle nekoliko loših sezone, ekipu iz prestonice je preporodio argentinski stručnjak Santijago Solari. Nekadašnji fudbaler madridskog Reala, kratko i trener Kraljevića, početkom godine je stigao na kormilo slavnog kluba i zasad mu ide odlično. Klub Amerika je na drugom mestu sa samo dva boda manje od lidera Kruza Azula koji je u seriji od sedam pobeda.

Tim sa stadiona Asteka je silan kao domaćin. Pet utakmica – pet pobeda, uz samo dve lopte u mreži legendarnog meksičkog golmana Giljermea Očoe. Pre tri dana je probijen led u gostima, pobedom protiv Tihuane (2:0). Jedan od najboljih poteza uprave tima iz Meksiko Siija bilo je angažovanje upravo iz Leona, Peruanca Pedra Aginje. Iako nije napadač, igra na sredini terena, postigao je dva gola i imao dve asistencije u dresu novog kluba. Plaćen je 3.500.000 evra. Prvi strelac tima je Henri Martin koji je tri puta zatresao mreže u ovogodišnjioj Klausuri.

02.00: (2,10) Amerika (3,20) Leon (3,45)

Leon je postigao samo šest golova na osam utakmica. Po dva su delo Anhela Mene i Čileanca Viktora Davile, pojačanja ove sezone iz Pačuke. Prošle sezone u Aperturi Leon je na svom terenu pobedio Ameriku sa 3:2. U poslednje vreme ova dva tima igraju tvrde mečeve na mali broj pogodaka. Na tri od četiri prethodna meča bilo je 0-1 gola. U poslednjih šest mečeva, Lavovi su imali više uspeha. Dobili su čak četiri puta, a samo jednom izgubili, uz nerešen ishod. Amerika juri prvi trijumf na svom terenu proitv šampiona Aperture posle dva vezana poraza, i to bez primljenog gola.

Budi se i Monterej koji je pre dve godine dominirao u Meksiku, ali je imao razočaravajuću prošlu sezonu u Aperturi. Angažovan je iskusni stručnajak Havijer Agire, nekadašnji selektor Sombrerosa. Početak je bio odličan, ali je onda tim zapao u malu krizu izazvanu virusom korona. Da je Monterej opet u naletu potvrđuje ubedljiva pobeda u prošlom kolu u gostima protiv Huareza sa čak 6:1, a dva gola je delo nekadašanjeg napadača Totenhema, Holanđanina Vinsenta Jansena. To su mu bili prvi pogoci u ovom šampionatu.

Sa pet golova najefikasniji u timu je Argentinac Rohelio Funes Mori, nekadašnji fudbaler River Plejta i Benfike. Na stadion BBVA Bankomer noćas (02.05) stiže Keretaro koji je bez pobede već četiri kola.

02.05: (1,50) Monterej (4,00) Keretaro (6,00)

Posle lošeg starta budi se i Gvadalahara. Tim Manuela Vučetića je poznat po tome da u njemu igraju samo meksički fudbaleri. Bez poraza je već pet kola, a noćas (04.00) gostuje u Mazatlanu protiv istoimenog kluba. Oba tima se bore za plej-of. Crveno-beli iz Gvadalahare imaju najviše remija u ligi, čak pet u prvih devet kola.

U meksičkoj eliti je na pragu prva smena. Trener Huareza Luis Fernando Tena je dobio "žuti karton" od uprave kluba posle dva vezane poraza u sedam dana, prvo od Santos Lagune (2:3), a onda i debakl na svom terenu od Montereja (1:6).

04.00: (2,75) Mazatlan (3,10) Gvadalahara (2,55)

Sistem takmičenja u ovogodišnjoj meksičkoj Klausuri je isti kao u Aperturi. Igraće se jednokružni sistem, 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju bitku u plej-ofu za šampiona. Prvenstvo je planirano da se završi 30. maja.

MEKSIKO, KLAUSURA – 10. KOLO

Subota

Atletiko San Luis - Toluka 0:0

Puebla - Tigres 1:1 (1:1)

/Ormeno 23 - Žinjak 11pen/

Nedelja

00:00: (1,98) Atlas (3,30) Huarez (3,70)

02.00: (2,10) Amerika (3,20) Leon (3,45)

02.05: (1,50) Monterej (4,00) Keretaro (6,00)

04.00: (2,75) Mazatlan (3,10) Gvadalahara (2,55)

Ponedeljak

02.05: (1,70) Santos Laguna (3,45) Nekaksa (4,90)

04.00: (4,10) Pumas Unam (3,35) Kruz Azul (1,85)

Utorak

04.00: (2,10) Pačuka (3,20) Tihuana (3,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.