Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2021, 02:50

Šampion se ne odriče krune: Flamengo je živ, Marakana progutala Atletiko (VIDEO)

Mišael golom u prvom poluvremenu doneo tri dragocena boda domaćinu (1:0)

Završnica šampionske trike u Brazilu blliži se kraju, ali i dostiže vrhunac kada su u pitanju uzbuđenja i neizvesnost. U susretu na Marakani čiji je ulog bio znatno veći od tri boda domaćin je minimalnom pobedom (1:0) sprečio lidera Atletiko Mineiro da se odvoji na praktično nedostižnu prednost, a junak trijumfa Flamenga je Mišael, strelac pobedonosnog gola u 26. minutu.

Brazilski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << napadač odlično je reagovao posle fenomenalne asistencije Enrikea koji je glavom odložio loptu za saigrača, primirio je loptu i rutinski poslao u mrežu gostiju za erupciju oduševljenja u Riju.

Sedmi ovosezonski pogodak 25-godišnjeg ofanzivca uticao je da aktuelni šampiona priđe lideru i večerašnjem rivalu na deset bodova zaostatka, što je razlika koja bi, uz eventualne pobede u zaostale utakmice, moglo da se istopi na minus četiri i tako u potpunosti vrati branioca titule u trku za tron.

Atletiko je duel dočekao u idealnim okolnostima, uz uvertiru u vidu tri vezane pobede, dok je istovremeno domaćin zabeležio po dva remija i poraza, međutim trenutna forma i činjenica da Hulk proživljava drugu mladost, nisu bili dovoljni da bude nadomeste imperativ pobede koji je predstavljao primarni pokretač za Mengao.

Ubojita ofanziva tima iz Belo Horizontea predvođena već pomenutim Hulkom, a pokjačana Dijegom Kostom od početka drugog poluvremena, večeras je pucala ćorcima, te je Alves, čuvar mreže Flamenga, susret završio nesavladan, iako je u nekoliko navrata bio primoran da demonstrira golmanske kvalitete.

Prvi put se se golman domaćina našao na iskušenjima u 15. minutu, kada je odlično reagovao posle kornera, a povoda da se istakne imao je i u nastavku, odnosno u 62. minutu posle udarca Hulka, dok je u 56. minutu pri pokušaju Arana na strani Flamenga bila i sreća s obzirom da je levi bek glavom pogodio prečku.

Minimalna prednost nije bila povod ekipi iz Rio de Žaneira da se fokusira isključivo na odbranu, međutim prilike za najefikasniji tim brazilske Serije A u pogotke nisu pretočili Ribeiro u 66. minutu i Rodinei koji je u sudijskoj nadoknadi pogodio stativu.

BRAZIL 1 - 29. KOLO

Subota

Atletiko PR - Santos 0:1 (0:0)

/Madson 49/

Flamengo - Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Mišael 26/

Nedelja

Žuventud - Baija u toku

02.00: (2,10) Amerika Mineiro (3,20) Fortaleza (3,80)

20.00: (2,45) Seara (2,95) Fluminense (3,30)

20.00: (2,90) Gremio (3,10) Palmeiras (2,55)

22.15: (2,00) Sao Paulo (3,30) Internasional (4,00)

Ponedeljak

00.30: (2,50) Sport Resife (2,80) Atletiko Gojaniense (3,35)

23.55: (3,20) Kujaba (3,10) RB Bragantino (2,40)

Utorak

01.30: (1,35) Korintijans (4,90) Šapekoense (9,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Šampion se ne odriče krune: Marakana progutala Atletiko, nemoćni gosti teško podneli poraz (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2021

Mišael golom u prvom poluvremenu doneo tri dragocena boda domaćinu (1:0)..Završnica šampionske trike u Brazilu blliži se kraju, ali i dostiže vrhunac kada su u pitanju uzbuđenja i neizvesnost. U susretu na Marakani čiji je ulog bio znatno veći od tri boda domaćin je minimalnom pobedom (1:0)...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.