Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2020, 17:36

Šalkeov kanal probio do Kine: Bitenkur uručio Vagneru opomenu pred isključenje! Kako Barsa misli da proda Todiboa za 25.000.000? (VIDEO)

Nastasić na klupi, pobedili i Ajntraht, Hofenhajm i Herta

Tokom nedelje su ušli u dvofiren broj utakmica bez pobede, sada su lestvicu podigli i korak više. Ili bolje reći niže. I ne samo da Šalke, istina oslabljen povredama veoma bitnih igrača kakvi su Suat Serder i Amin Harit, nije pobedio, već je uspeo da usred Gelzenkirhena izgubi od davljenika iz Verdera. Leonardo Bitenkurt je majstorskim udarcem iz 32. minuta doneo gostima iz Verdera vredan minimalac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u borbi za opstanak i može biti kovertirao otkaz Šalkeovom šefu struke Davidu Vagneru.

Činjenica je da u Gelzenkirhenu poslednjih meseci ama baš ništa ne funkcioniše, a posebno nakon dvomesečne pauze zbog pandemije korona virusa. U četiri kasnija kola četiri poraza uz košmarnu gol razliku 3:25. Zbog tih problema u defanzivi danas je ceh platio Matija Nastasić, koji se preselio na klupu, ali Žan Kler Todibo nije doneo nikakav napredak. Štaviše.

Zaigrao se mladi štoper Barse na pozajmici u Šalkeu u tom 32. minutu, bespotrebno krenuo da dribla na polovini terena, sam protiv trojice mogao je samo da izgubi loptu i natera sve Evertonove navijače da se zapitaju da li je baš pametno dati 25.000.000 evra za talentovanog, ali kiksevima sklonom centralnom beku? Možda nekad i izraste u dobrog štopera, ali ako bi Barselona sada uspela da ga “uvali“ za 25.000.000 evra to bi zaista bio odličan posao.

Nije mu ovo ni prva velika greška. Samo što ju je Bitenkur savršenim šutem podvukao crvenom bojom.

Bio je Šalke nešto bolji u nastavku utakmice, ali nedovoljno da bi izbegao poraz i navijačima bar ulio kakvu-takvu nadu da tu ima kvaliteta za Evropu. Jasno i glasno: nema. Kao što poslednjih meseca nema ni igre.

S druge strane, Herta se opasno zalaufala. Otkako je sezona nastavljena osvojila je 10 od mogućih 12 bodova, samo je Bajern tu bolji, i sustigla Frajburg na osmom mestu. U 29. kolu stradao je Augzburg prvenstvo zahvaljujući golu Javaira Dilrosuna u 23. minutu. Konačnih 2:0 postavio je Kšištof Pjatek u drugom minutu sudijske nadoknade.

Valja reći da više od samog rezultat hrabri igra berlinskog kluba. Samo Vedad Ibišević je u prvom poluvremenu imao više šuteva nego ceo Augzburgov tim, a iako su gosti u nastavku bili nešto konkretniji Herta je apsolutno zaslužena stigla do pobede. Ubedljivih 3:0 u Hofenhajmu, pa 4:0 protiv Uniona u gradskom derbiju, zatim 2:2 usred Lajpciga i sad skalp Augzburga... Tim Marka Grujića – opet je odigrao svih 90 minuta i to veoma dobro – igrao kao preporošen otkako je Bruno Labadija preuzeo kormilo. I sve se više čini da je Jirgen Klinsman zaista samo šminka.

Konačno se slavilo i u Frankfurtu, Ajntraht je na gostovanju kod Volfzburga napravio veliko iznenađenje pobedom od 2:1 i sapleo do sada siguran korak Vukova ka mestu u Ligi Evrope. “Meč-viner“ je bio Daići Kamada, koji je pogotkom u 85. minutu Ajntrahtu doneo prvu pobedu nakon crne serije od šest utakmica na kojima je osvojen samo bod.

Da pomenemo i da je Filip Kostić već po navici odigrao svih 90 minuta za Ajntraht, dok je ovog puta u startnih 11 bio i Mijat Gaćinović, koji je zamenjen u 84. minutu.

Poraz Volfzburga obradovao je i Hofenhajm, koji je sa 1:0 u Majncu sustigao Vukove na šestom mestu na tabeli. Ila Bebu je bio junak pobede, apsolutno zaslužene, jer je Hof i pre tog gola mogao do prednosti, ali je Florijan Miler odbranio penal Stivenu Cuberu.

Džaba sve kad je Majncova odbrana bušna kao švajcarski sir. Neverovatno je kako su olako dozvolili Bebuu da između dvojice primi loptu i stvori sebi za prostor za udarac koji je odlučio meč.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Haverc 54/

Subota

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)

/Dilrosun 23, Pjatek 90/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)

/Bebu 44/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)

/Bitenkur 32/

Volfzburg – Ajntraht 1:2 (0:1)

/Mbabu 58 - Andre Silva 27, Kamada 85/

18.30: (1,10) Bajern (11,0) Fortuna Diseldorf (19,0)

Nedelja

15.30: (1,55) Menhengladbah (4,20) Union Berlin (6,00)

18.00: (7,75) Paderborn (5,00) Dortmund (1,38)

Ponedeljak

20.30: (5,60) Keln (4,00) RB Lajpcig (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.