Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sale o razlozima poraza - Kampaco, mentalna kočnica, odbrana, nervoza...

Reprezentacija Srbije je podbacila.

Na Svetskom prvenstvu u Kini naša reprezentacija je ispala u četvrtfinalu od Argentine.

"Podbacili smo na najvažnijoj utakmici na SP. Mnogo se stvari izdešavalo koje su uticale na ovo. Bez obzira na to što smo uspeli da se vratimo u trećoj četvrtini, u ćetvrtoj nismo nastavili u tom ritmu. Zaslužena pobeda Argentine, imali su potpunu kontrolu utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Sjajni su im bili bekovi, pogotovo Kampaco, koji je odigrao neverovatan meč", rekao je Đorđević.

Grešaka je danas bilo mnogo.

"Mnogo smo žurili, mnogo grešili, trebalo je da budemo strpljivi. Da gradimo igru, da bude više dodavanja, izgradenih akcija. Kad sam čuo Bjelicu shvatio sam da su momci ipak osećali veliki pritisak, da je postojala neka mentalna kočnica. On je veliki sportista i ne treba sebe da krivi. Svi smo odgovorni za ovo, ja prvi, ali treba da ostanemo grupa i tim do kraja, kao što smo bili i pre ovog prvenstva", rekao je Đorđević.

Srbija može da se domogne Olimpijskih igara, ali bi trebalo dosta toga da se poklopi, pre svega da Ameri pobede Francuze, a potom da naša reprezentacija bude peta.

"Postoje još dve utakmice, treba što pre da podignemo glavu. Verujem u ovu ekipu, jeste teško sada, ali moramo dalje. Peto mesto možda odlučuje o olimpijskoj vizi i to je jako bitno", rekao je selektor.

Ono što je trebalo da krasi našu reprezentaciju, a to je odbrana, nije funkcionisala.

"Trebalo je da igramo mirno i staloženo, a videlo se mnogo nervoze od početka. Odbrana nam nije bila na nivou, primili smo 94 poena. Oni su ušli u dobar ritam iz otvorenih šuteva. Nismo ih dobro preuzimali, probijali su nas lako, a one njihove trojke u poslednjim sekundama su ih dizale, davale im energiju. Neke naše napadačke odluke bile su ishitrine. Bilo je previše individualnih poteza i pokušaja. Nedostajala nam je mnogo bolja saradnja u napadu", rekao je on.

Sada smo se prisetili i onih koji nisu tu, a to su Dragan Milosavljević i Miloš Teodosić.

"Ne tražim alibi, ali od starta priprema mnogo se stvari izdešavalo, od povreda Tea i Gagija, koji ovakve utakmice znaju jako dobro da igraju. Falila nam je njihova energija. Neki su na pripreme dolazili kasnije, nismo bili na broju, a smatram da su odradene bazične pripreme jako važne da bi se izdržalo na visokom nivou ovakvo takmicenje. Ovo je trenutak koji moramo da prespavamo, da se oporavimo kroz trening, jer imamo još dve utakmice", rekao je Đorđević.

Javnost je bila uz reprezentaciju tokom čitavog prvenstva. Posebno je naglasio zahvalnost Vasi Miciću koji je ostao uz tim.

"Hvala Vasi i javno, skupio je snagu i hrabrost za divljenje. Svaka mu čast, jer mu je užasno teško. I zahvalnost medijima i svim ljudima i navijačima koji nas prate i bodre uvek", završio je selektor.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Garino: Nismo se uplašili Srbije, nije bilo nemoguće, imamo strašan tim

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2019

Argentina je u polufinalu, Srbija je otišla u doigravanje. To je rasplet posle četvtfinalnog sudara na Svetskom prvenstvu u Kini. Pokazali su Gaučosi da su pravi tim, dok naša ekipa nije bila upravo to - ekipa. Nisu se Argentinci mnogo nadali pred sudar sa Plavima, ali su uspeli da dođu do istorijske...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.