Salahovo buđenje, da li je vreme da se Liverpul okiti srebrninom?

Izvor: Sportske.net, 13.Dec.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salahovo buđenje, da li je vreme da se Liverpul "okiti srebrninom"?

Kada je najteže, zna se ko preuzima stvari u svoje ruke!

Sada nikako ne bi smeli da pokleknu! Ipak, nekoliko vrlo teških dana je iza njih, a na krilima dobrih rezultata idu u susret velikom derbiju u kome su verovatno nikad veći favoriti za pobedu od kako je osnovana Premijer liga.

Čekali su ga dosta dugo, teško je opisati promašaje kakve je imao na startu ove sezone, ali srećom tada je tim igrao dobro, ali on im se odužio!

Navijači ga obožavaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a "egipatski faraon" im je ponovo dao nadu i razlog za slavlje. Četiri gola u samo četiri dana, a koliko će ih biti protiv Junajteda?

Mo Salah je prvo odigrao izuzetan meč protiv Burnmuta. "Pojeo je trešnjice" pred zagrevanje za možda i najbitniji duel u ovom delu sezone, a onda ponovo bio brilijantan protiv Napolija i svojim golom u 34. minutu bio najzaslužniji jer će Liverpul igrati nokaut fazu u Ligi šampiona.

Prošle godine je stigao do 32 gola i 10 asistencija u Premijer ligi i vodio je svoj tim sve do finala Lige šampiona, a i tu ko zna šta bi bilo da Ramos nije dovoljno dobro uvežbao polugu koju je fantastično izveo na fudbalskom terenu kao da je bio u pitanju neki ring za borilačke veštine.

Sada Liverpul deluje mnogo kompaktnije, a i Salah se probudio i preti da ima još bolju sezonu od prethodne. Mada to na kraju neće ni biti presudno, bitno je da oni igraju odlično kao tim i osvoje trofej (ili nekoliko trofeja). Za sada je upisao 10 golova i 4 asistencije u Premijer ligi, a i u Ligi šampiona ima impresivnu statistiku, postigao je 8 golova na poslednjih 8 utakmica na Enfildu u ovom elitnom takmičenju.

"Egipatski faraon" je očigledno spreman da sa Liverpulom uradi nešto ozbiljno. Dočekali su kiks Mančester sitija, a nakon ovakvih nastupa u poslednje vreme, ne znamo ni da li će Murinjov autobus pomoći "Crvenim Đavolima" da prežive naredni meč. Imali su sreće protiv Evertona (ipak, sreća prati hrabre), rasturili su Bornmut, bili zaista bolji od Napolija, a da nije bilo Salaha, ko zna šta bi bilo. Da su se oslonili ne daj Bože na Manea, teško da bi prošli dalje, ono što je Mane promašio sinoć, moglo je mnogo skupo da košta Liverpul i njegove navijače.

Salah je u Liverpul stigao prošlog leta, a "Redsi" su izdvojili 42 miliona evra (plus 8 miliona bonusa), a on im je uzvratio sa 57 golova u 75 odigranih utakmica u svim takmičenima. Ipak, da li su mnogi pogrešili kada su mislili da je "one season wonder"?

Liverpul deluje dosta kompaktnije, što bi rekli nisu više "raspuštena banda" koja je prošle godine mogla da primi ogroman broj golova. Sada su tu Van Dajk i Alison da zategnu zadnje redove, ali Salah je definitivno neko ko donosi ogromnu razliku u napadu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.