Salah će sanjati Brava, Sitiju prvi trofej u sezoni! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salah će sanjati Brava, Sitiju prvi trofej u sezoni! (video)

Odlična uvertira pred početak Premijer lige pripada Gvardiolinom timu.

Uzbudljiv meč na "Vembliju" je pripao Sitiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pošto je u regularnom delu bilo 1:1 golovima Sterlinga i Matipa. Klaudio Bravo je bio nepremostiva prepreka za napadače Liverpula, posebno Mohameda Salaha.

Ono što smo očekivali dobili smo več u prvom poluvremenu.

Liverpul je imao svoje šanse preko Salaha, ali puleni Pepa Gvardiole su prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zatresli mrežu svog rivala. Igrao se dvanaesti minut kada je Sterling odlično reagovao na Silvinu asistenciju i iz peterca savladao Alisona.

Nažalost, poluvreme je obeležila i povreda Liroja Sane koji je malo pre polovine susreta morao da izađe van terena, zamenio ga je Gabrijel Žezus.

Do kraja prvog dela igre imao je Sterling još jednu priliku, ali je Alison ovog puta bio mnogo sigurniji. Prvo poluvreme se završilo minimalnim vođstvom za "Građane".

Nastavak susreta donosi otvoreniju igru, prvu pravu priliku smo videli u 57. minutu. Van Dajk je odlično šutirao posle kornera, lopta je pogodila prečku i pala na samu liniju gola. Bravo je bio savladan, ali su defanzivci Sitija "očistili" situaciju.

Samo minut kasnije Salah se odličnim driblingom oslobađa svojih čuvara, jako šutira i pogađa stativu gola Sitija.

U 60. minutu Sterling je izašao sam pred Alisonom, međutim Brazilac koristi neodlučnost Engleza i spašava Liverpul.

U 77. minutu dobijamo izjednačenje. Van Dajk se odlično snalazi u šesnaestercu "Građana" i upošljava svog partnera iz odbrane, Matip glavom donosi 1:1.

Pet minuta kasnije Keita je mogao da donese potpuni preokret, ali je Bravo još jednom odlično reagovao i odbranio udarac sa nekih dvadesetak metara.

Salah nastavlja sa promašajima, ponovo je Bravo bio bolji od Egipćanina u završnici meča. Voker je sjajno reagovao u 92. minutu i izbacio loptu sa same linije posle još jednog šuta ponajboljeg igrača Liverpula.

Neverovatna opasada gola "Građana", Bravo brani pokušaj Šaćirija na samom kraju meča rezultat ostaje 1:1. Osvajača prvog trofeja odlučivaće penali.

Šaćiri i Gundogan su bili sigurni na otvaranju serije, Bravo čita Vajnalduma u drugoj seriji, Bernardo Silva donosi prednost "Građanima". Lalana pogađa u trečoj seriji, mladi Foden vraća prednost Sitiju. Oks snažnim šutem pogađa u četvrtoj seriji, Zinčenko uz malo sreće pogađa - Alison je bio blizu odbrane. Salah je bio siguran u petoj seriji, ipak Žezus sigurnim udarcem donosi pobedu Mančester Sitiju!

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Paklen meč na Vembliju, Sitiju prvi trofej u sezoni

Izvor: RTS, 04.Avg.2019

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Komjuniti Šild savladavši ekupu Liverpula nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu bio je 1:1, Bravo je odbranio penal Vajnaldumu, a Žezus bio siguran na kraju. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.