Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 20:15

Saga završena, Planinić se vratio na mesto uspeha

Hrvatski centar pojačao Cibonu

Darko Planinić je novi centar Cibone, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba iz Zagreba!

Posle tačno dva meseca potrage za novim angažmanom, Planinić je uhlebljenje pronašao u klubu s kojim je postao šampion Jadranske lige posle verovatno najveće senzacije u istoriji regionalnog takmičenja i trijumfa usred Beogradske Arene u finalu protiv Cibone. Planinić je sa Cibonom potpisao ugovor do kraja sezone, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je konačno stavljena tačka na sagu koja se odvijala oko statusa hrvatskog dugajlije.

Podsetimo, Planinić se letos vratio u domovinu posle epizode u rumunskom Klužu. Potpisao je otvoreni ugovor sa Zadrom gde je trenirao tokom leta i odigrao dve utakmice u domaćem prvenstvu, da bi nekoliko dana pre starta nove sezone u Jadranskoj ligi naprasno otišao. U klubu su se pravdali da su u pitanju porodični problemi, hrvatski mediji pisali su o nekim neraščišćenim poslovima dve strane, a iako se očekivalo da će Planinić verovatno mnogo ranije da pronađe novi angažman s obzirom na tako iznenadni odlazak, prošla su puna dva meseca do tog momenta.

Planinić će predstavljati ogromno pojačanje za posrnulog hrvatskog velikana koji se na početku sezone dosta mučio upravo pod košem, pošto se trener Ivan Velić odlučio da krene sa mladom i dosta neiskusnom ekipom. U međuvremenu je doveden Damir Markota, kako bi pomogao svojim iskustvom, da bi sada unutrašnju liniju dodatno pojačao i Planinić.

Cibona posle osam kola ima dve pobede i čak šest poraza. Planinić je tokom karijere igrao za Široki, Makabi Tel Aviv, odakle je i stigao 2014. na pozajmicu u Cibonu, te Budućnost, Baskoniju, Gran Kanariju, Dinamo Sasari, Zjelonu Goru i Kluž.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.