Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 13:48

Sabalenka nakon preokreta do pobede nad Ribakinom i titule na Australijan openu

Beloruskinja Arina Sabalenka savladala Elenu Ribakinu iz Kazahstana sa 2:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i osvojila titulu na Australijan openu, prvu na jednom gred slem turniru.
Sabalenka je uspela da se vrati nakon izgubljenog prvog seta. Slomila je otpor protivnice, osvojila naredna dva i zasluženo stigla do trijumfa i titule na prvom grend slemu sezone.

Ribakina je u prvom setu prva stigla do brejka prednosti u trećem gemu. Međutim, protivnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je uspela da uzvrati u osmom kada je izjednačila. Već u narednom gemu Kazahstanka vraća brejk prednosti, a potom na svoj servis rešava prvi set u svoju korist, 6:4.
Velika borba u drugom setu, gomila neiskorišćenih brejk prilika, a odlučujući je bio četvrti gem u kome je Sabalenka iskoristila drugu brejk priliku. Potom je uspela da zadrži svoj servi i tako dobije drugi set sa 6:3.

Neizvesno je bilo i u odlučujućem setu. Sabalenka je ipak bila bolja, a u sedmom gemu je oduzela servis rivalki što joj je bilo dovoljno da osvoji treći set sa 6:4 i podigne trofej.
Ovo je Sabalenki prva grend slem titula u karijeri. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.