Sa tri godine su mi ubili oca  u Real me je doveo Mijatović

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sa tri godine su mi ubili oca " u Real me je doveo Mijatović"

Holanđanin Rojston Drente nekada je važio za jednog od najperspektivnijih fudbalera na svetu.

Na Evropskom prvenstvu za mlade 2007. je bukvalno eksplodirao, da bi ga istog leta Real Madrid dove u svoje redove.

Tamo se nije snašao, a uvršćen je i u 11 najgorih pojačanja kraljevskog kluba.

Španska "Marka" podsetila je na njegovo teško detinjstvo, ali i na neke od Drenteovih najpoznatijih izjava.

"Imao sam tri godine kada su mi na ulici ubili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oca, dok me je majka skrivala. Rođen sam u Roterdamu, gradu gde moraš biti jak kako bi preživeo", rekao je Drente.

Drente kaže da je za njegov potpis 2007. godine bilo zainteresovano mnogo klubova.

"Zvalo me je 16 klubova, razgovarao sam sa Laportom iz Barselone, te Mijatovićem iz Reala. Kad sam dobio Realov poziv nisam se dvoumio. Ali, u klub je kasnije stigao Murinjo, kod koga nisam bio u prvom planu. Poslednjeg dana prelaznog roka nazvao me je i rekao da mogu da idem. Za manje od 24 sata sam morao da pronađem novi klub", dodao je Drente.

Ipak, u "nesnalaženju" u Madridu veliki deo krivice nosi i sam Drente.

"Prelep grad, puno restorana, diskoteka, zabava i mnogo zgodnih devojaka. A ti si mlad i igraš za Real. Puno je iskušenja pred tobom. Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i prišle su nam dve jako zgodne devojke. Na kraju smo završili u hotelu, proveli smo se sjajno. Problem je došao kasnije, tražile su da im platimo 1.000 evra. Nisam znao da moram da platim", prisetio se Drente.

Drente (32) je nakon Reala promenio mnogo klubova, a trenutno nastupa u trećoj holandskoj ligi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.