Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2021, 16:13

Sa ovakvom odbranom i odlazak na Vembli deluje previše, Brentford nadoknadio dva gola zaostatka i izbacio Bornmut (VIDEO)

Velika uzbuđenja i loš kvalitet fudbala u revanš meču polufinala

Velikim rezultatima i pobedama se nikada ne traže velike zamerke, ali pojedini detalji revanša polufinala plej-ofa između Brentforda i Bornmuta dovode do jasnog pitanja - da li ove dve ekipe u opšte imaju šta da traže u Premijer ligi naredne sezone? Mnogo jasniji odgovor bi mogao da se dobije na Vembliju, gde je otišao Bornmut, nakon velikog preokreta u meču sa Bornmutom - 3:1 (1:1).

Popularne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pčelice uspele su da nadoknade minimalan poraz iz prvog meča, ali i zaostatak od još jednog gola u revanšu, pa ćemo ih, posle svega viđenog, zasluženo videti u finalu. Brentfordu je to uspelo deseti put u istoriji kluba, a prvi put u istoriji engleskog fudbala dva puta uzastopno u finalu plej-ofa igraće tim koji je jurio zaostatak iz polufinalnog meča.

Tri od četiri gola na današnjem meču pratile su katastrofalne reakcije odbrane dva tima. Gosti su poveli posle užasnog postavljanja domaćih igrača kod kornera na protivničkoj polovini. Za to je očigledno bio dobro pripremljen Arnaut Dandžuma, koji se ušetao između dvojice igrača koji su stajali na ivici kaznenog prosora, a onda krenuo u kontranapad od bukvalno 80 metara. Holanđanin je iskoristio brisani prostor ispred sebe i matirao Davida Raju. Da takvo "osiguravanje" kornera nije nikakva slučajnost, pokazali su i svi ostali korneri domaćina, kod kojih postavka izgleda identično, ali je to u situaciji kod prvog gola izgledalo krajnje amaterski.

Ipak, nije bilo potrebno mnogo vremena da se igrači Bornmuta pošteno oduže domaćinu za poklon. U 15. minutu Lojd Keli je nesmotreno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je Ivan Toni izjednačio sa bele tačke, a samo 13 minuta kasnije dogodio se detalj koji je kasnije direktno uticao na kretanje rezultata. Štoper gostiju Kris Mefam je tada pucao direktno u kolena svojoj ekipi. Izgubio je loptu na 30 metara udaljenosti od svog gola, a onda je u padu rukama za noge uhvatio Brajana Mbuema. Arbitar Džered Gilet nije nikakvu dilemu, pokazao je gostujućem defanzivcu put u svlačionicu, a Bornmutu otvorio put ka pobedi. Inače, pogodak Tonija sa bele tačke bio je njegov 32. u ovoj sezoni.

Nova velika greška gostujuće odbrane dogodila se već u 50. minutu, kad aje posle dva neuspešna izbacivanja odbrane Bornmuta, na loptu naleteo Vitali Janelt i posle kontakta sa Lermom, u padu poslao neodbranjiv udarac u protivničku mrežu. Sve je i definitivno bilo rešeno u 81. minutu, kada se Markus Fors našao na pravom mestu da oštru loptu Emilijana Markdonesa pošalje u mrežu indisponiranog Asmira Begovića.

Brentford će u velikom finalu 29. maja na Vembliju igrati sa boljim iz dvomeča Svonsija i Barnslija. Labudovi su u prvoj utakmici kao gosti slavili sa 1:0.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.