Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 20:38

Sa ivice ambisa na Euru, do novog angažmana: Zlatko Dalić ima dogovor sa Fenerbahčeom

Hrvatski selektor pred vratima istanbulskog kluba

Kako prenosi sve veći broj turskih i hrvatskih medija, Fenerbahče i Zlatko Dalić imaju dogovor. Dovodio se i ranije hrvatski selektor u vezu sa klupom kluba iz Istanbula, ali izgleda da je došlo vreme da ostvare saradnju.

O potencijalom prelasku Dalića na klupu Fenerbahčea se govorilo i početkom minule sezone, ali je posao na kraju dobio domaći trener Erol Bulut. Ostao je hrvatski stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za kormilom reprezentacije, koju predvodi i na Evropskom prvenstvu. Aktuelni vicešampion sveta je posle remija sa Češkom na pragu ispadanja i u poslednjem kolu mora da dobije Škotsku kako bi zadržao nade za plasman u eliminacionu fazu.

Dok se muči sa državnim timom, po svemu sudeći je dogovorio i saradnju sa Turcima. Fenerbahče je pregovarao sa Rafom Benitezom, Lusijenom Favreom, Paulom Souzom i njegovim imenjakom Foneskom, ali bezuspešno. Zbog toga je predsednik kluba Ali Kodž na vrh liste priorireta stavio angažovanje Dalića, a dve strane su u velikoj meri postigle dogovor.

"Pokušavali smo da angažujemo sportskog direktora pre odluke o odlaganju. Imali smo sastanke sa tri-četiri trenera. Bili smo spremni da se sa jednim rukujemo, ali je nažalost datum za Evropsko prvenstvo pomeren, pa smo morali da prekinemo pregovore", izjavio je Kodž i jasno ukazao da je klub imao dogovor sa Dalićem minulog leta.

Pomeranje kontinentalne smotre zbog pandemije virusa korona je očigledno sve pokvarilo, ali dve strane su po svemu sudeći ostale u kontaktu i konačno su na pragu saradnje. Ostaje da se vidi kako će to uticati na Dalićevu sudbinu u državnom timu, s ozbirom da ima saradnju sa Vatrenima i za Mundijal u Kataru.

Tokom trenerske karijere predvodio je Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, Faisali, Al Hilal i Al Ain, pre nego što je 2017. godine preuzeo selektorsku ulogu u domovini. Godinu dana kasnije, postao je i viceprvak sveta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.