Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 09:23

Sa Pintov Gazijantep ruši Feneru šampionske snove

Žuti kanarinci i dalje bez Mesuta Ozila i Dijega Perotija. Promo kvota u Mozzartu na trijumf domaćina - 1,53

Vinuli su se Crni orlovi visoko i zauzeli pravi kurs ka tituli. Posustali su Galatasaraj i Fenerbahče, više prava na grešku nemaju. Stekao je Bešiktaš sedam bodova prednosti i četu Emrea Belezoglua bi novo proklizavanje praktično eliminisalo iz borbe za naslov prvaka. Računica je sada jasna, Fenerbahče mora dobiti svaki meč, počev od Gazijantepa (18.00), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i uzdati se rivale Bešiktaša.

Drže Orlovi ključeve grada i Bosfora, sve je u njihovim rukama. Postali su kovači svoje sreće. Ne pitaju se više Fenerbahče i Galatasaraj, sada pomno prate svaki meč Bešiktaša, ali kikseva nema. Emre Belezoglu i njegovi izabranici su porazom od Genčlerbirligija i remijem sa Malatijom zagorčali sebi život.

Sve je dalje Fenerbahče od titule, ali ima za šta da se bori – kvalifikacije za Ligu šampiona. Potencijalni gubitak titule delimično bi zamaskirao izlazak u kvalifikacije za elitno takmičenje i to što bi Žutim kanarincima u leđa gledao Galatasaraj, koji je na bod zaostatka za Fenerbahčeom. Emre Belezoglu nikako da na okupu ima ceo tim. Mesut Ozil i Dijego Peroti će propustiti i meč sa Gazijantepom. Dvojac je počeo sa treninzima, ali još radi odvojeno od ostatka tima. Sadik Džiftpinar takođe neće nastupiti, a Emre Belezoglu će u poslednji čas odlučiti da li će Nazim Sangare zaigrati.

18.00: (1,47) Fenerbahče (4,40) Gazijantep (6,75)

Rikardo Sa Pinto preuzeo je Gazijantep krajem januara posle brodoloma sa Vasko da Gamom, a Gazijantep je tek u poslednjih nekoliko utakmica počeo da beleži dobre rezultate pod komandom Portugalca. Propustiće Sa Pinto gostovanje Fenerbahčeu zbog suspenzije, a neizvestan je nastup turskog napadača Muhameta Demira, koji je sa osam golova drugi strelac tima iza Aleksandru Maksima. Rumunski ofanzivac je postigao 13 golova u aktuelnoj sezoni i uz Kevina Miraljasa predstavljaće največu pretnju po domaćina.

U prvom delu sezone Gazijantep je nadigrao Fenerbahče kod kuće (3:1), a oba kluba promenila su trenere. Aleksandru Maksim bio je strelac i na tom susretu, a u prošlom kolu je dva puta zatresao mrežu Istanbul BB-a i doneo trijumf Gazijantepu, koji se bori za izlazak na evropsku scenu.

Meč Kasimpaša – Malatija, Alanja Denizli i Fenerbahče - Gazijantep možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 34. KOLO

Subota

Hataj - Geztepe 2:3 (0:2)

/Dijuf 64, 90 - Jahović 30, 38, 78/

Rize - Trabzon 0:0

Galatasaraj - Karagumruk 1:1 (0:0)

/Babel 62 - Ndao 60/

Nedelja

Sivas - Konja 3:1 (1:0)

/Jatabare 27, Kajode 68, Arslan 80 c.k, Jaldžin 88p - Bitiki 54/

Ankaragudžu - Genčlerbirligi 2:1 (0:0)

/Gural 66, Kizildag 70 ag - Stanču 76/

Kajzeri - Antalija 0:1 (0:1)

/Naldo 45/

Erzurum - Bešiktaš 2:4 (2:2)

/Švehlen 16, Basan 39 - Larin 10, Ozjakup 26, Gezal 66, Tore 87/

Ponedeljak

15.00: (2,10) Kasimpaša (3,45) Malatija (3,50)

18.00: (1,55) Alanja (4,10) Denizli (6,00)

18.00: (1,47) Fenerbahče (4,40) Gazijantep (6,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.