SUPER LIGA: Veliko iznenađenje u Čačku, Borac posle Zvezde i dalje neporažen (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPER LIGA: Veliko iznenađenje u Čačku, Borac posle Zvezde i dalje neporažen (FOTO)

Prvi poraz crveno-belih u domaćem šampionatu.

Košarkaši Borca napravili su veliko iznenađenje u Čačku i savladali Crvenu zvezdu u trećem kolu Super lige, u grupi A sa 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22) i tako učinili ono što su propustili na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća kada su crveno-beli uspeli da slave posle produžetka. Domaćin je odigrao sjajan meč i zasluženo stigao do trijumfa protiv Zvezde koja je bila katastrofalna u šutu za tri poena (7/28), a loša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sa linije penala (16/31).

Kao što je i najavio trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević pred punom dvoranom u Čačku Borac je hrabro ušao u meč protiv crveno-belih. Meč je bio veoma tvrd sa malim brojem poena pa je posle pet minuta igre postignuto tek 18 poena, a Zvezda je imala vođstvo 10:8. Tada je na scenu stupio Miloš Dimić. Nisu u Zvezdi imali rešenje za Dimića koji je pokrenuo Borac i doveo Čačane do preokreta i vođstva koje je trojkom krunisao Stojadinović sa 23:17 posle prve deonice. Nastavio je u drugoj četvrtini Borac i dalje sa dobrom igrom, dok se Zvezda veoma mučila u napadu posebno u šutu za tri poena pošto je pogodila tek dva od 16 pokušaja u prvom poluvremenu. Konstantno je Borac održavao prednost sa prvog malog odmora da bi polovinom četvrtine deonice došao i do dvocifrene prednosti 35:23 na oduševljenje domaćih navijača. Zvezda se i dalje mučila u napadu, postigla je svega devet poena u drugoj deonici i na poluvremenu i dalje imala dvocifren zaostatak.

Ni drugo poluvreme nije počelo dobro za Zvezdu. Borac je bez većih problema održavao dvocifrenu prednost, a crveno-beli i dalje nisu uspevaloi ništa da pogode. Koliko su problema u napadu imali izabranici Dušana Alimpijevića govori i podatak da su za pet i po minuta treće četvrtine postigli samo četiri poena, od kojih samo dva iz igre. Sa druge strane domaćin je mnogo lakše nalazio rešenja u napadu i u 25. minut imao maksimalnih 18 poena prednosti 46:28. Zvezda je tek na trenutke uspevala da parira Borcu, a crveno-beli su velike probleme imali i sa linije za slobodna bacanja jer su pogodili samo 11 od 22, a u poslednjih 10 minuta Čačani su ušli sa 14 poena prednosti.

Tek početkom poslednje četvrtine se Zvezda konačno probudila i zaigrala nešto bolje u odbrani pa je sve išlo lakše i u napadu za goste. Za četiri minuta je Borac poentirao samo preko Dimića, dok je na drugoj strani Zvezda napravila seriju 10-0 trojkama Ročestija i Čovića, uz poene Omića i prišla na samo tri poena zaostatka 57:54. Borac je uspeo da zaustavi nalet Zvezde poenima Stojadinovića i trojkom Marka Marinovića, na koju je odmah uzvratio Čović. Međutim, Pešakovića sa penala i trojka Todorovića odveli su Borac na 67:59 dva minuta pre kraja. U završnici su bacanja i dalje bili problem za crveno-bele pa su Čačani zasluženo napravili iznenađenje i savladali Zvezdu

BORAC - CRVENA ZVEZDA

DVORANA: Borac.

SUDIJE: Vojinović, Nikolić, Prpa.

GLEDALACA: 4.000.

BORAC: Stojadinović, Čarapić, Balaban, Dimić, Radulović, Popović, Pešaković, Prlja, Gavrilović, Todorović, Marinović, Kutlešić.

CRVENA ZVEZDA: Ročesti, Lazić, Janković, Dobrić, Feldin, Kešelj, Čović, Omić, Jovanović, Davidovac, Lesor, Radanov.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.