STOLICA: Imamo svoj cilj i ideju, radujem se meču protiv Mladosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOLICA: Imamo svoj cilj i ideju, radujem se meču protiv Mladosti

Meč se igra na stadionu ‚Karađorđe‘.

Ekipa Vojvodine dočekuje lučansku Mladost u četvrtfinalu Kupa Srbije. Crveno-beli iz Novog Sada su u prethodnom kolu Super lige bili bolji od sutrašnjeg protivnika na zapadu Srbije. Strateg Vojvodine Ilija Stolica je naglasio da je teško u par dana dva puta savladati istog rivala, ali da je cilj njegove ekipe trofej u Kupu, a Mladost prva naredna prepreka.

– Staro fudbalsko pravilo glasi da nije jednostavno odigrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve utakmice sa istim protivnikom u razmaku od samo tri dana. Međutim, imamo svoj cilj i ideju i smatram da smo upravo na ovoj poslednjoj utakmici pokazali kako treba to da sprovodimo na terenu. Kup je specifično takmičenje, uvek je neizvesno i ja se unapred radujem sutrašnjem meču. Orni smo, iako je period za oporavak bio kratak, ali naravno, kako je nama, tako je i igračima Mladosti. Pozivam sve da sutra ispune stadion i pruže podršku momcima na putu ka jednom od trofeja - rekao je Stolica.

Pročitajte i:

Mladi stručnjak je naglasio i važnost Kupa, koji donosi izlazak na međunarodnu scenu.

– Ne znam da li je Kup generalno potcenjen, ali za nas nije sigurno. Lično, smatram da ukoliko osvajanjem nekog takmičenja stičete pravo da izađete u Evropu, to takmičenje nijednog trenutka ne sme da bude potcenjeno. Svaki trofej je velika stvar i nije nimalo lako doći do njega. Naravno, teže je osvojiti prvenstvo, ali i Kup je takmičenje koje je, pre svega, puno iznenađenja i mogućnosti za slabije timove da u eliminacionom sistemu iznenade favorite. Meni je Kup uvek bio interesantan i zanimljiv i na njega gledam kao na veliku šansu za nas da izađemo u Evropu, odnosno da se radujemo još jednom trofeju.

O Mladosti je Stolica imao samo reči hvale, ali je istakao da će put do pobede biti pravilan pristup igri od strane njegovih izabranika.

– Iznenađenja su moguća u određenoj meri, ali ono što je specifično u ovom slučaju jeste sam Kup kao takmičenje. Igra se po principu eliminacije, tako da su u samom takmičenju moguća iznenađenja u svakom kontekstu. Što se tiče samih ekipa, mislim da jedni druge odlično poznajemo, kao i ideju i način igre. Mladost je iskusan tim, koji će sigurno znati da odgovori na nepovoljan rezultat po njih u nedelju, ali isto tako, ne sumnjam ni u to da će moji momci sa pravim stavom ući u sutrašnji meč i, verujem, voditi nas do pobede - dodao je Ilija Stolica.

Utakmica se igra na stadionu ‚Karađorđe‘ sa početkom od 17 časova.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.