ŠTO JE MNOGO, MNOGO JE: Amerikanac izvređao Novaka kao niko pre, ŽESTOK UDAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 19:07

ŠTO JE MNOGO, MNOGO JE: Amerikanac izvređao Novaka kao niko pre, ŽESTOK UDAR

Sraman napad.

Američki novinar i kolumnista Mark Engel žestoko je napao prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

On je nezadovoljan ponašanjem prvog tenisera sveta tokom australijske drame.

Engel je tekst pisao o ATP turniru u Dalasu koji se igra od 7. do 12. februara, ipak umesto o samom turniru on se usresredio na Đokovića.

- Novak Đoković ne bi igrao na Dalas openu čak ni kad bi nosio pet maski i primio tri vakcine. Igrač Đokovićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kalibra uvek preskače ovaj nivo ATP turnira jer može - počeo je Engel.

- Ovaj momak mora da prihvati da iako je možda najbolji teniser u istoriji sporta, pravila i za njega važe. Uskoro će saznati, ako već nije, da je Novaku Đokoviću više potreban profesionalni tenis nego što je tenisu potreban Novak Đoković. Ovde se ne radi o tome da li su pravila dobra, da li imaju smisla, to je druga priča. Reč je o pravilniku koji on odlučuje da zaobiđe ili da bude iznad, jer je on Novak Đoković. U ovom trenutnu njegovog života 999 od 1000 pravila ne važe za njega jer je on Đoković, ali se konačno pojavilo jedno koje je iznad njega.

- Đoković je broj jedan na svetu. Ali i pre Novaka je bio broj jedan i biće i posle. Njegova nespremnost da se pridržava pravila koštala ga je da osvoji sva četiri Grend slema u 2022. godini i verovatno će ga držati iza Rafaela Nadala po broju GS titula. Barem još godinu dana - napisao je Engel.

- Ono što će Đoković naučiti, ako već nije, je ista lekcija koju su naučili Tajger Vuds, Naomi Osaka i drugi. Na kraju prihvatite da su turniri koji su ih učinili bogatim i slavnim postojali mnogo pre nego što su oni pojavili i nastaviće se dugo nakon što ih ne bude. Tenis je bolji kada igra Đoković, ali mu on nije potreban. Ili će pravila za GS da se menjaju ili će Đoković morati da igra po njima jer je konačno pojavio neko iznad koga on nije - zaključio je Amerikanac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.