Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 21:36

STATISTIKA: Zvezdi nedostajali koševi Kalinića i Dobrića; trojka bez poena

Prvi i treći strelac crveno-belih bili prilično skromni

Crvena zvezda je protiv Albe (63:78) odigrala najlošiju defanzivnu utakmicu u Evroligi ove sezone, što i sam broj poena gostiju pokazuje, ali bila je daleko od sjaja i u napadu.

Nemački šampion je meč završio sa 94 indeksna poena, za razliku od Zvezde koja je stala na samo 51.

Praktično Alba je u svakom statističkom parametru bila uspešnija od crveno-belih koji su izledali posebno loši u procentu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šuta za tri poena (24%, 6-25) iako odbrana rivala nije bila na svakoj lopti.

Alba je pogodila 11 trojki iz 27 pokušaja, ali ono što se ne vidi, mnoge od njih su bile blizu ili uz zvuk sirene za kraj napada.

Zvezda je izgubila 14 lopti, duplo više od Berlinaca, koji su ih ukrali dvostruko više (8-4), ali i imali su tri asistencije više od crveno-belih (17-14).

Ukratko, jadranskom i srpskom šampionu koji je bio oslabljen neigranjem Nikole Ivanovića nedostajali su poeni prvog i trećeg strelca ekipe Nikole Kalinića i Ognjena Dobrića, ali i Stefana Lazarevića, Dejana Davidovca i Marka Simonovića.

Kalinić je meč završio sa samo pet poena, odnosno 8,5 manje od njegovog ovosezonskog proseka u Evroligi, i to sa lošim šutem (2-4 za dva, 0-6 za tri, 1-2 penali). Dobrić koji je do sada imao prosek 10,3 poena, takođe je večeras stao na samo pet (1-4 za dva, 1-7 za tri), dok su Lazarević, Simonović i Davidovac koji se kako je trener Radonjić rekao prethodnih dana osećao bolesno, na terenu proveli 7,9, 11,5 i 13,5 minuta bez vidljivog ofanzivnog učinka, jer se nijedan od njih nije upisao u strelce.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.