Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 22:35

STATISTIKA: Ne traži se pobeda s 19 izgubljenih lopti i 14 odsto za tri

Još jedno loše napadačko veče crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde vezali su treći poraz u Evroligi i polako tonu u donji dom Evrolige. Svoje šanse u Kneževini su propustili i za iste su adekvatno kažnjeni.

Crvena zvezda je odigrala još jednu lošu utakmicu u fazi napada. Ma koliko odbrana bila dobra, ne može da nadomesti sve propuste na suprotnoj polovini, pogotovo sa 19 izgubljenih poseda, samo podeljenih 14 asistencija i mršavih 14 odsto za tri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poena (3/21).

Pokušali su igrači Dejana Radonjića sve propuste u napadu da nadoknade dobrom realizacijom za dva poena i u tom segmentu je šampion Jadranske lige zaista blistao (21/29), što opet nije bilo dovoljno. Za razliku od nekih prethodnih utakmica Zvezda je večeras ispustila samo tri šuta sa penala (11/14), ali je mnogo patila zbog nedostatka napadačke raznovrsnosti i poena većeg broja igrača.

Ostin Holins je utakmicu završio sa tri poena (1/5 iz igre, 1/4 za tri). Luka Mitrović je uzeo samo dva šuta za celu utakmicu i ostao na dva poena, mada je igrao tek devet minuta. Dejan Davidovac za 23 minuta nije ubacio ni koš (0/3 iz igre), dok Aleksa Uskoković za 10 minuta nije ni pokušao da ugrozi koš domaćina. Kapiten Branko Lazić pokušao je da bude Zvezdin katalizator u napadu, ali je pucao 1/6 (1/5 za tri). Isti učinak sa distance imao je Nikola Kalinić koji je i ovog puta popunio sve statističke kolone – pet skokova, po tri asistencije i ukradene lopte, ali i četiri izgubljena poseda.

Što se domaćina tiče razliku je napravila kontrola skoka – 39 ukupno, od čega 15 u fazi napada! Veliki broj izgubljenih lopti (17) Monako je nadomestio sa 10 ukradenih poseda, s tim da je kao i Zvezda ostao na malom broju asistencija (15). Tri trojke više od protivnika (6/26) nisu se osetile u konačnom rezultatu...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.