STANOJEVIĆ O ZVEZDINIM MEČEVIMA I SUDIJSKIM GREŠKAMA: Sramota, demonstracija sile - to NEĆEMO REĆI, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 15:26

STANOJEVIĆ O ZVEZDINIM MEČEVIMA I SUDIJSKIM GREŠKAMA: "Sramota, demonstracija sile - to NEĆEMO REĆI, ali..."

Kaže da ovo nikako ne bi trebalo da se ponavlja, inače će saopštenja biti drugačija.

FK Partizan igra meč Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca u nedelju od 15:30 časova. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izneo je svoja očekivanja pred susret.

- Očekujemo više navijača, pozivamo ih da nam pomognu, ulaz je besplatan. Želimo da bude pozitivna atmosfera, biće teška utakmica. Mnogo nam znači podrška navijača, voleo bih da budu usmereni ka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nama, da nema nikakve energije usmerene protiv bilo koga, protiv njihovog trenera, bilo koga. Podrška nam mnogo znači, pogotovo u ovoj surovoj borbi - rekao je Stanojević.

Osvrnuo se na trenera gostiju Nenada Lalatovića.

- Lalatović je izuzetan takmičar, zna kako da pripremi ekipu, ne samo motivaciono nego tehničko-taktički. Videćemo kakva će biti taktika, ali u svakom lsučaju spremamo se za sve situacije. Igramo na našem stadionu, i njima je pobeda važna kao i nama. Energetski jaka utakmica i za jedne i za druge - smatra Stanojević.

Marko Jevtović je pružio dobre partije protiv Radničkog iz Niša i Sparte.

- Zadovoljan sam kako je igrao u Pragu i Nišu iz razloga što nije prošao pripreme. Vrlo brzo prihvata naše zahteve. Doneo nam je ono što smo tražili - oduševljen je trener crno-belih.

A Ljubomir Fejsa?

- Fejsa još nije spreman. Imao je neku pauzu. Očekujemo da će biti spreman već posle Sparte - kaže on, a potom je otkrio stanje Igora Vujačića i Aleksandra Miljkovića:

- Vujačić se oseća dobro, moći ćemo da računamo na njega. Miljković nije spreman za sutrašnju utakmicu.

Svestan je da neće biti lako na proleće, ali se nada i kvalitetnom suđenju.

- Nikad se nije u istoriji svetskog fudbala desilo da jedna ekipa na proleće pobedi sve utakmice. Dakle, moramo očekivati i poraze i remije, samo se nadamo da se neće dešavati situacije kao što su se dešavale u ovim utakmicama... nadamo se da će sve biti regularno. Jer ako bude tako, ne vredi nam ni rad, niti bilo šta - rekao je Stanojević.

Potom je konkretno pričao o mečevima Crvene zvezde protiv Radničkog u Kupu i protiv Čukaričkog u ligi. Bilo je dosta nepravilnosti, VAR nije radio neko vreme na Marakani, a u Kupu Srbije je sudija Srećković napravio nekoliko grešaka tokom izvođenja jedanaesteraca.

- Mi smo prvo slušali šta će reći sudijska komisija. Rekao je da svi greše i da li ćemo mi imati nekad tu nemačku kulturu, da se shvata kad neko pogreši. Ja nikad nisam gledao u nemačkoj da sudija stoji na tri metra od situacije i da presudi kako je on presudio. Imamo meč u Nišu gde je bilo pitanje da li će uopšte televizija prenositi, što znači da ne radi VAR. Mi smo kao klub rekli da nećemo da igramo utakmice u kojima ne radi VAR. Razumemo situacije, čekaćemo ako se nešto pokvari. Stav kluba je da neće igrati utakmice ako se dese takvi problemi. Da i mi ne želimo nemačku kulturu, mi bismo se oglasili i rekli kako je to demontracija sile, sramota, da je to sudiji vidljivo golim okom, a učili su nas šta je VAR. Ali mi to nećemo reći baš zbog toga što srpski fudbal ide u dobrom pravcu, i reprezentacija i sve. Baš zbog toga nećemo se oglasiti i reći to. Dato je obećanje pre početka prvenstva da će prvenstvo biti pošteno i mi se toga držimo, nadamo se i verujemo da su ove stvari sticaj okolnosti i da će biti drugačije u budućnosti, jer inače ćemo drugačije reagovati. Nadamo se najboljem, pozivamo navijače da nam pomognu na tribinama - zaključuje Stanojević.

Meč FK Partizan - FK Radnički Kragujevac igra se u nedelju od 15:30 časova. Ulaz je besplatan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.