SRPKINJE NAPADAJU FINALE EVROBASKETA: Ovo je POSEBNA ekipa, EVO i zbog čega!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 09:29

SRPKINJE NAPADAJU FINALE EVROBASKETA: Ovo je POSEBNA ekipa, EVO i zbog čega!

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Belorusija.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas igra u Valensiji utakmicu protiv Belgije (21) za plasman u finale Evropskog prvenstva.

Italija je najviše pokazala u prvoj fazi EURO, mlela je rivale, nije primila gol, i zato je favorit večeras (21.00) protiv Austrije koje je takođe ostavila dobar utisak. Kvota na Italiju je 1,53, na iks 3,90, a na Austriju 7,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Austrija.

Izabranice Marine Maljković načinile su već ogroman podvig, eliminacijom favorizovane Španije u četvrtfinalu posle produžetka, pa sa velikim optimizmom ulaze u meč sa Belgijankama.

- Biće izuzetno teško, ali idemo dalje i gazimo svakog ko je ispred nas. Moramo da verujemo u sebe i u ono što radimo. Ukoliko sprovedemo u delo sve zamisli selektorke Marine Maljković i stručnog štaba, pobedićemo Belgiju. Ipak, šta god da se desi, uspeh je i to što smo opet među četiri najbolje ekipe u Evropi - rekla je Jelena Bruks.

Srpkinje su se sa današnjim rivalkama sastale 2019. godine u grupnoj fazi Evrobasketa u Zrenjaninu i pobedile u tom meču. Prema rečima reprezentativke Maje Škorić, situacija je sada drugačija, ali je cilj isti.

- Naravno da svi želimo pobedu. Za to smo se spremale i došle ovde. Emocije su se slegle posle prethodne utakmice i sada je vreme da se fokusiramo na ono što dolazi. Imamo ozbiljan zadatak. Čeka nas ekipa koju poštujemo i koja ima odličnu atmosferu, timsku igru i vrhunske individualne igračice - istakla je Škorićeva.

Ženska reprezentacija Srbije poslednji put igra Evropsko prvenstvo u ovom sastavu, a ostale su im još i Olimpijske igre (23. jula - 8. avgusta). Mnoge devojke najavile su oproštaj od reprezentacije i košarke posle najvećeg sportskog događaja ovog leta u Tokiju. Među njima su i heroine pobede nad Španijom Sonja Vasić Petrović i Jelena Bruks Milovanović.

Upravo zbog toga bek Srbije Nevena Jovanović naglašava da je ovo posebna ekipa.

- Mnogo godina smo zajedno. Značiće nam da uradimo nešto ovaj poslednji put. Znamo sve šta to nosi - podvukla je Jovanovićeva.

U drugom polufinalu od 18 časova, sastaju se Francuska i Belorusija. Finale je na programu u nedelju (21).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.