SRBIN ISPAO IZ TRKE: Ovo je NAJBOLJE zakucavanje DECENIJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 16:39

SRBIN ISPAO IZ TRKE: Ovo je NAJBOLJE zakucavanje DECENIJE (VIDEO)

Malo je nedostajalo...

Svetska kuća košarke organizovala je veliku akciju, biranje najboljeg zakucavanja u prethodnih deset godina. A među kandidatima se našao i jedan član reprezentacije Srbije.

U pitanju je Nikola Kalinić, koji je na listu dospeo fantastičnim zakucavanjem preko Joanisa Burusisa na Mundobasket duelu između Srbije i Grčke.

🇷🇸 Kalinic' poster or 🇱🇻 @KPorzee's putback?

VOTE in the dunk of the decade bracket ⤵
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
🗳 https://t.co/e9xXyTIzhk@KSSRBIJE | @Basketbols | @EuroBasket pic.twitter.com/CSb763Mp8G

— FIBA (@FIBA) June 14, 2020

Kalinić je u prvom kolu, u velikoj internet anketi FIBA, izgubio sa 69:31 (u procentima) od Kristapsa Porzingisa, koji je potom zaustavljen u polufinalu.

Ali, ne od pobednika.

Arsalan Kazemi, Iranac, do pobede je došao upravo zakucavanjem preko Burusisa, i to u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru.

Drugo mesto zazuzeo je Karlos Moraiš iz Angole, potezom sa afričkog šampionata 2013, kojim je "dobio" Porzingisa u polufinalu, a za koji mu je u finalu pripalo 44,2% glasova ljubitelje košarke.

Preostalih 55,8% dobio je pomenuti iranski reprezentativac Kazemi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.