SRBIJA ĆE SE BORITI ZA BRONZU: Amerikanke prejake za naše košarkašice

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 06:42

SRBIJA ĆE SE BORITI ZA BRONZU: Amerikanke prejake za naše košarkašice

Za treće mesto sa poraženim iz duela Japana i Francuske

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Olimpijskih igra u Tokiju od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 79:59.

Od samog starta protivnik je nametnuo svoj ritam, koji izabranice Marine Maljković nisu uspele da prate. Preciznim šutom i solo kreacijama diktirale su tempo tokom čitave utakmice. Na poluvremenu imale su čak 18 poena prednosti (41:23), a razlika je oscilirala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u nastavku.

Nije bilo rešenja za sastav kom je ovo 54. vezana pobeda na Olimpijskim igrama. Najefikasnija u redovima Amerikanki bila je Griner sa 15 poena i 12 skokova, dok se u našem timu istakla Andersonova sa 15 poena.

Amerikanke su neporažene u dosadašnjem toku Igara, i u finalu će igrati sa pobednikom drugog polufinala između Francuske i domaćina Japana. Poraženi iz tog duela boriće se sa našim košarkašicama u meču za treće mesto.

Na prethodnim Igrama u Riju, izabranice Marine Maljković osvojile su bronzano odličje.

Polufinalni susret iz Tokija mogli ste pratiti u prenosu uživo na Srbiji Danas.

Ubedljiva pobeda Američkih košarkašica, 54. u nizu na Olimpijskim igrama.Njom su obezbedili plasman u novo finale.

Ležerno sve to izgleda. Bez mnogo muke rival dolazi do poena, uglavnom šutevima sa distance ili solo prodorom. Srbija igra kreativno u napadu, ali izostaje preciznost.

Uspele su naše igračice u jednom trenutku da vežu poene iz tri napada i prepolove prednost Amerikanki, međutim protivnik je dodao gas i ubrzo vratio stvari na svoje mesto.

Otišle su aktuelne šampionke Olimpijskih igara i na preko 20 poena razlike. Igra se dosta sporije, ishod je već uveliko poznat.

Rutinski je selekcija SAD-a odigrala prvih 20 minuta. Uvele su meč najpre u brži ritam, što naše košarkašice nisu mogle da isprate. Sa "plus 18" Amerikanke odlaze na petnaestominutnu pauzu.

Osetnu prednost Amerikanke su stekle još u prvih deset minuta. U nastavku susreta igra se znanto sporije, krenuo je konačno šut naše igračice, međutim protivnik održava prednost solo prodorima.

Šut je stao na obe strane, posle tri minuta igre u drugoj deonici samo naš tim je uspeo da upiše poene, i to šutem Andersonove sa poludistance.

Završena je prva deonica, velika prednost košarkašica iz Amerike, koje su uglavnom do poena dolazile šutevima sa distance i solo akcijama.

Izuzetno je teško pratiti zamisli protivnika, koji igra izuetno dinamično. Marina Maljković je pokušala tajm-autom da poremeti taj ritam, međutim rival je posle toga samo dodao po gasu.

Neverovatno koliko lako Amerikanke prelaze u fazu napada. Naše košarkašice dobrom odbranom pokušavaju da pariraju, međutim sviran nam je i nesportski faul, što je omogućilo rivalu da stvori blagu prednost.

Raspoložene su izabranice Marine Maljković na samom startu. Igraju dobru odbranu, a napadi deluju organizovano.

Krenula je prva četvrtina, a prvi napad na utakmici imaju košarkašice Amerike, koje su vezale 53 pobede na najvećoj svetskoj smotri sporta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.