Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2021, 20:54

SP u rukometu: Rusija sa B timom uzela bod, Slovenija se igrala sa Korejom

Alžir dobio afrički derbi

Drugi dan takmičenja, prvo iznenađenje. A, napravila ga je Rusija, koja zbog kazne svim sportistima te zemlje nastupa pod imenom Tim Rukometnog saveza Rusije.

Iako je Zbornaja došla maltene sa B timom, jer nedostaju osmorica standardnih prvotimaca, uspela da je osvoji bod u okršaju sa Belorusijom – 32:32.

Malo je nedostalo Rusima da uzmu i oba boda, jer su sredinom drugog poluvremena napravili preokret, preuzeli vođstvo, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u poslednjim minutima igralo se gol za gol. Ipak, Kuleš je 32 sekunde pre kraja izjednačio na 32:32, a Zbornaja svoj poslednji napad nije iskoristila, Šiškarev je tukao u finalnoj sekundi i nije bio precizan.

Najbolji igrač beloruskog tima bio je Mikita Valipaj, koji je postigao 10 golova, dok je kod Rusa Dmitrij Kiseljev bio precizan šest puta.

U istoj grupi Slovenija je na rutinski način upisala prvu pobedu protiv Južne Koreje – 51:29.

Tim Ljubomira Vranješa se nije kockao sa ugledom, niti dopustio rivalu da mu zagorčava život. Slovenci su punom snagom zaigrali od prvog minuta, došli brzo do prednosti od 6:2, koju su samo uvećavali kako je utakmica odmicala.

Na poluvremenu je bilo 25:16, a u drugom delu je razlika sve vreme rasla do konačnih 23 pogotka prednosti.

U grupi E Austrija i Švajcarska su odmerile snage u duelu koji je, najverovatnije, odlučivao ko će proći u drugi krug. Zvuči logično ako se zna da su ostale dve reprezentacije u grupi Norveška i Francuska.

Komšijski alpski duel pripao je Švajcarskoj, kojoj je sad otvoren put ka drugoj fazi takmičenja – 28:25. Dva poluvremena, dva lica. Dok je u prvom Austrija bila bolja i vodila u većem delu, u drugom su Sajdžije preokrenule rezultat i imale prednost sve vreme između dva i pet razlike.

Sedam golova Roberta Vebera nije mnogo donelo Austriji, jer je na drugoj strani blistao trio Endi Šmid (sedam golova), Leni Rubin (šest) i Sedri Tajnovski (šest), koji su zajedno postigli 19 pogodaka.

Isto važi i za afrički derbi u grupi F, gde su igrali Maroko i Alžir, kojima su rivali u grupi još Island i Portugal.

Iako je Maroko prvo poluvreme dobio sa sedam golova razlike (15:8), meč je bio napet do samog kraja, jer je Alžir uspeo da se primakne na samo gol zaostatka (22:21), a onda u poslednjem minutu i da dobije utakmicu – 24:23.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU – 1. KOLO

GRUPA E

Četvrtak

Austrija – Švajcarska 25:28 (13:13)

20.30: (1,60) Norveška (8,00) Francuska (2,85)

 GRUPA F

Četvrtak

Alžir – Maroko 24:23 (8:15)

20.30: (1,70) Portugalija (8,00) Island (2,55)

GRUPA G

Sreda

Egipat - Čile 35:29 (18:11)

Četvrtak

20.30: (1,25) Švedska (10,0) Makedonija (4,90)

 GRUPA H

Četvrtak

Belorusija – Rusija 32:32 (15:15)

Slovenija – Južna Koreja 51:29 (25:16)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.