SP U HOKEJU NA LEDU: Srbija nastavlja da GAZI! Preslišani i Kinezi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP U HOKEJU NA LEDU: Srbija nastavlja da GAZI! Preslišani i Kinezi! (FOTO)

Naredni rival je Holandija.

Hokejaška reprezentacija Srbije nastavlja sa sjajnim partijama na Svetskom prvenstvu Druge divizije, u grupi "A", koje se održava u Holandiji. Posle startne pobede nad Belgijancima, srpski oklopnici su savladali i najbolju selekciju Kine rezultatom 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).

SP U HOKEJU NA LEDU: Srbija FURIOZNA na startu! Deklasirani Crveni Đavoli (FOTO)

TANDEM SNOVA: Jelenić predsednik VSS, Ikodinović prvi saradnik
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Četa selektora Dejvida Urkuharta odlično je otvorila meč i prvi period rešila u svoju korist. Strelac jedinog gola bio je Aleksa Luković u 11. minutu, posle asistencije Dominika Crnogorca, u trenucima kada su Orlovi imali igrača više na ledu.

Već na startu druge trećine, posle samo 59 sekundi, Srbija je duplirala prednost. Andrej Cvik je pogodio, posle odlične akcije Lukovića i iskusnog Marka Brkušanina.

Dileme oko pobednika, otklonio je Nemanja Vučurević u 4. minutu drugog perioda, kada je iskoristio brojčanu prednost srpskih oklopnika i, zahvaljujući odličnoj saradnji Brkušanina i Stefana Ilića zatresao mrežu za ubedljivih 3:0.

Kinezi su, ipak, stigli do utešnog gola u poslednjoj deonici. Guan je u 17. minutu bio precizan, ali nedovoljno za više od časnog poraza.

Reprezentacija Srbije u 3. kolu igra protiv domaćina Holandije. Taj duel je na programu u četvrtak (20).

Tabela: Australija 6, Srbija 6, Holandija 3, Island 0, Kina 0, Belgija 0.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.