ŠOK ZA NAVIJAČE: Veliki ŠAMPION više NE POSTOJI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 17:30

ŠOK ZA NAVIJAČE: Veliki ŠAMPION više NE POSTOJI!

Doneta zvanična odluka.

NFL franšiza iz Vašingtona primorana je da povuče iz upotrebe ime Redskins i logo koji su koristili do sada. Tim je osnovan daleke 1932. godine u Bostonu pod imenom Brejvs, ali se 5 godina kasnije preselio u Vašington i postali su Redskinsi.

Oni su uspeli pet puta da osvoje Lombardijev trofej, od čega tri puta u Superboul eri i jedni su od samo pet timova koji su ostvarili 600 i više pobeda.

Sada su primorani da svoje ime Redskins >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promene, jer je ime uvredljivo zajednici "Indijanaca" (starosedeoca američkog kontinenta) pošto se odnosi na boju njihove kože i ta borba traje još od šezdesetih godina prošlog veka.

Mančester Junajted je u velikom zaletu, ima četiri pobede u nizu i blizu je mesta u LIgi šampiona. Zato deluje da večeras (21.00) Sautempton na Old Trafordu nema šta da traži – kec je 1,33, a Sigurna pobeda (bez gola gostiju) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Sautempton.

Kada je Den Snajder 1999. godine kupio franšizu obavio je anketu i izneo podatke da 90 procenata ispitanika nije imalo nikakav problem sa imenom, niti je smatralo da je uvredljiv, dok je sada situacija drugačija.

"Danas objavljujemo da se ime Redskins i zvanično povlači iz upotrebe. Zajedno sa imenom i logo odlazi u penziju. Den Snajder i trener Ron Rivera naporno rade na novom imenu i dizajnu logoa koji će naši igrači ponosno nositi i predstavljati našu bogatu istoriju tokom narednih 100 godina", stoji u saopštenju Vašingtona.

Zanimljiv podatak je da je jedan od potomaka starosedeoca 1971. godine dizajnirao logo Vašington Redskinsa koji sada odlazi u penziju, ali se veruje da će tim zadržati braon i zlatnu boju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.